Home ART & CULTURE Popularni zlatni bikini princeze Leje dostigao neverovatnu cenu na aukciji

Popularni zlatni bikini princeze Leje dostigao neverovatnu cenu na aukciji

Keri Fišer je otvoreno pričala kako joj je bilo neprijatno da nosi taj kostim

85
0
Printskrin: youtube.com/@Bellosh101

Popularni zlatni bikini koji je nosila princeza Leja u trećem delu franšize Ratovi zvezda, “Povratak Džedaja”, prodat je na aukciji za 175 hiljada dolara.

Verziju kostima nosila je pokojna Keri Fišer tokom scene u filmu iz 1983. godine, kada je princeza Leja vezana za presto Džabe Hata nakon što je zarobljena i primorana da bude robinja.

Prodati predmet je Keri Fišer nosila tokom testova snimanja i na filmskom setu, ali je na snimanju film zamnjen udobnijom verzijom, rekao je izvršni potpredsednik aukcijske kuće Heritage Auctions, Džo Madalena.

Bikini je prodala Heritage Auctions sa sedištem u Dalasu nakon rata među kolekcionarima. Komad je prodat zajedno sa Y-wing lovcem bombarderom koji se borio protiv Zvezde smrti u filmu “Nova nada” iz 1977. godine, koji je prodat za 1,55 miliona dolara.

Bikini, koji je postao jedan od najpoznatijih filmskih kostima svih vremena, poslednji put je prodat 2015. za 96 hiljada dolara. Tokom godina, Keri Fišer je otvoreno pričala o nošenju kostima, priznajući da joj je neprijatno i da nije razumela zašto to mora da bude deo filma.

“Kada mi je Džordž Lukas pokazao odeću, mislila sam da se šali i to me je učinilo veoma nervoznom”, rekla je 2016. godine, mesec dana pre nego što je preminula. “Morala sam da sedim veoma uspravno jer nisam mogla da imam linije na bokovima, poput malih nabora. Nikakvi nabori nisu bili dozvoljeni, tako da sam morala da sedim veoma, veoma kruto.”