Home MUSIC Porodica Ajzaka Hejza preti tužbom Donaldu Trampu zbog korišćenja hit pesme “Hold...

Porodica Ajzaka Hejza preti tužbom Donaldu Trampu zbog korišćenja hit pesme “Hold On, I’m Coming”

Toliko drugih muzičara se protivilo Donaldu Trampu da koristi njihovu muziku na skupovima da zajedno imaju svoju stranicu na Vikipediji

42
0
Ajzak Hejz / Printskrin: youtube.com/rockhall

Porodica pokojnog soul i fank pevača Ajzaka Hejza zahteva od Donalda Trampa da prestane da koristi pesmu “Hold On, I’m Comin’” na predizbornim skupovima. Pesmu je u originalu izveo čuveni soul duo Sam & Dave, a napisali su je Ajzak Hejz i Dejvid Porter.

U pismu poslatom Donaldu Trampu i njegovom timu koji mu vodi kampanju, koje je podelio Hejsov sin, Ajzak Hejs III, Trampu se preti pravnim postupkom ako nastavi da koristi pesmu “Hold On, I’m Comin’” iz 1966. godine. Pismo optužuje Trampovu kampanju za kršenje autorskih prava i zahteva naknadu od tri miliona dolara za licenciranje korišćenja pesme u periodu od 2022. do 2024. godine, prenosi Gardijan.

Pismo, koje je poslao advokat Džejms Voker, navodi da je Trampova kampanja “namerno i drsko prekršila autorska prava”, kao i da je nastavila da koristi pesmu “uprkos ponovljenim zahtevima našeg klijenta da se prestane sa takvim nezakonitim korišćenjem”.

Voker tvrdi da je pesma korišćena toliko često da je cifra od tri miliona dolara “značajno snižena”. Takođe se navodi da će, ukoliko se ne postigne dogovor i dođe do tužbe, porodica Hejz zahtevati naknadu štete od 150.000 dolara po svakom korišćenju pesme.

U subotu je Hejz III napisao da je Donald Tramp, koji je ranije snimljen kako pleše uz “Hold On, I’m Comin’”, koristio pesmu na skupu u Montani uprkos molbi da to ne čini.

“Sada ćemo se ovim baviti veoma brzo… Donald Tramp predstavlja najgore u pogledu integriteta i klase svojim nepoštovanjem i seksualnim zlostavljanjem žena i rasističkom retorikom”, naveo je on.

Porodica Hejz je 2022. kritikovala Trampa zbog korišćenja pesme na konvenciji Nacionalne asocijacije za oružje (NRA), manje od nedelju dana nakon pucnjave u školi u Juvaldeu, u kojoj je poginulo 19 učenika.

Donald Tramp i njegov tim za kampanju nisu komentarisali pretnju tužbom niti navodno kršenje autorskih prava.

U subotu je Selin Dion kritikovala Trampa zbog korišćenja pesme “My Heart Will Go On” na istom skupu u Bozmanu, Montana, iako nije pretila pravnim postupkom. “Ovo korišćenje nije ni na koji način odobreno, i Selin Dion ne podržava ovo niti bilo kakvo slično korišćenje. I stvarno, ta pesma?”, navodi se u saopštenju pevačice.

Tramp je bio naširoko ismejavan zbog korišćenja pesme na predizbornom skupu koja se obično povezuje sa potonućem broda.

Inače, toliko drugih muzičara protivilo se Donaldu Trampu da koristi njihovu muziku na skupovima da zajedno imaju svoju stranicu na Vikipediji!