Home ART & CULTURE Džordž Majkl dobio svoj novčić

Džordž Majkl dobio svoj novčić

On je najnoviji dodatak seriji Muzičke legende, koja uključuje i Eltona Džona i Dejvida Bouvija

131
0
royalmint.com

Engleski pevač i kompozitor Džordž Majkl dobio je svoj novčić, koji je u njegovu čast izdala Kraljevska kovnica. Novčić je najnoviji dodatak seriji muzičkih legendi Kraljevske kovnice, koja obeležava sećanje na legendarne britanske izvođače kreiranjem novčića u njihovu čast.

Džordž Majkl je na novčiću prikazan kako nosi svoje prepoznatljive naočare za sunce, gleda nadole, a na novčiću je prikazana i gravura refrena iz njegove solo pesme “Faith” iz 1987. godine. Mrlje crne i crvene boje su predstavljene na inače srebrnom dizajnu, jer su to bile boje koje su se značajno koristile tokom njegove karijere.

Sandra Dejana, dizajnerka novčića, objasnila je za BBC da je želela “detaljan portret koji će dočarati njegov harizmatični izraz. Posebno sam mislila na njegove legendarne naočare za sunce”.

Džordž Majkl je imao 53 godine kada je umro na Božić (25.12.) 2016. godine. U decembru prošle godine, pesma grupe Wham! “Last Christmas“ je po prvi put dospela na prvo mesto na britanskoj listi singlova, celih 39 godina nakon što je prvi put objavljena.