Foto: Youtube printscreen

Apple Music objavio je listu najboljih albuma svih vremena i podelio korisnike interneta.

Streaming servis objavio je svojih 100 najboljih albuma tokom nekoliko dana, a prvo mesto otkriveno je u sredu ujutro. “The Miseducation of Lauryn Hill”, koji je 1998. godine objavila Lorin Hil, nalazi se na prvom mestu njihove liste. Hil se u prvih pet pridružuju legendarna imena, uključujući Majkla Džeksona, The Beatles, Prince i Frenk Oušn.

Nisu se svi složili da je Hil trebalo da dobije mesto ispred pokojnog Majkla Džeksona, a za neke je njegov album “Thriller” bezvremenski klasik koji će živeti “200-300 godina”. Appleova lista bila je vruća tema na X-u od početka objavljivanja, a pojedini smatraju da se Bitlsima daje previše jer je Queen najbolji britanski rock bend.

Rolling Stone je objavio svoju listu 500 najboljih albuma svih vreemena u decembru. Uključio je mnoge iste albume u prvih 10, ali je “What’s Going On” Marvina Geja zauzeo prvo mesto, dok je “The Miseducation of Lauryn Hill” bio na 10. mestu.

Appleovo saopštenje za medije kaže da su listu sastavili osoblje Apple Musica i “odabrana grupa umetnika, tekstopisaca, producenata i profesionalaca u industriji”, a tehnološki div je naglasio da brojke streaminga nemaju nikakve veze s listom.

Ovo je prvih 10 albuma na listi:

1. Lauryn Hill – The Miseducation of Lauryn Hill
2. Michael Jackson – Thriller
3. The Beatles – Abbey Road
4. Prince – Purple Rain
5. Frank Ocean – Blonde
6. Stevie Wonder – Songs in the Key of Life
7. Kendrick Lamar – good kid, m.A.A.d city (Deluxe Version)
8. Amy Winehouse – Back to Black
9. Nirvana – Nevermind
10. Beyoncé – Lemonade