Home MUSIC Lizzo reagovala na South Park šalu o njoj

Lizzo reagovala na South Park šalu o njoj

Cela epizoda se satirični osvrt na američki zdravstveni sistem, pohlepne farmaceutske kompanije i idealan izgled tela koji nameće društvo

95
0
Printskrin: youtube.com/southpark

Na striming platformi Paramount+ u petak, 24. maja emitovana je specijalna epizoda animirane humorističke serije South Park pod nazivom “The End of Obesity” (Kraj gojaznosti). Epizoda je usmerena na ludilo nastalo oko leka za mršavljenje Ozempic i koristi pop-rap pevačicu Lizzo kao njegovu alternativu.

Specijal počinje tako što Erik Kartman posećuje ordinaciju svog lekara u pokušaju da dobije Ozempic kao način da smrša. Pošto ne može da priušti skupi lek a njegovo osiguranje ga neće pokriti, lekar mu nudi drugo rešenje.

“Napisaću ti recept za Lizzo“, kaže doktor Kartmenu. “Ona je zaista dobra pevačica koja govori o pozitivnosti tela i zadovoljna je svojim izgledom. Želim da slušaš Lizzo pet puta dnevno i gledaš njene video zapise neposredno pre spavanja. Bojim se da ćeš morati da budeš na Lizzo do kraja života.”

Lizzo se pominje i kasnije u specijalu, a cela epizoda se satirični osvrt na američki zdravstveni sistem, pohlepne farmaceutske kompanije i idealan izgled tela koji nameće društvo. Lizzo je shvatila šalu i reagovala je na nju video snimkom koji je objavila na društvenim mrežama.

“To je ludo. Osećam se kao, dođavola, stvarno sam ta k**ka. Stvarno sam pokazala svetu kako da volite sebe i da me je baš briga, do te mere da ovi ljudi u Koloradu znaju ko sam ja i da su me stavili u njihov crtani film koji postoji već 25 godina”, rekla je Lizzo.

Tokom svoje karijere, Lizzo je bila izložena ismejavanju zbog svoje gojaznosti. Smatra se uzorom i zagovornikom bodi-pozitivnosti i samopouzdanja. Ona delimično pripisuje društvenim medijima, i Internetu uopšte, promenu narativa oko veličine i davanje vidljivosti ženama sa viškom kilograma.

“South Park” je američka animirana serija autora Treja Parkera i Meta Stouna koju je Brajan Grejden razvio za televizijsku mrežu Comedy Central. Namenjena odrasloj publici, serija je postala prepoznatljiva po grubom jeziku i nadrealnom, satiričnom i crnom humoru koji ismeva širok spektar tema. Prva epizoda Saut Parka emitovana je u avgustu 1997. godine i imala je veliku gledanost.

Radnja se vrti oko doživljaja četiri dečaka: Stena Marša, Kajla Broflovskog, Erika Kartmena i Kenija Makormika. Njihove bizarne avanture smeštene su u gradiću Saut Park u Koloradu. U dokumentarnom filmu “Sto najvećih crtanih filmova” (The 100 Greatest Cartoons) iz 2004. godine, “South Park” je plasiran na trećem mestu, iza serija “Simpsonovi” i “Tom i Džeri”.