Home MUSIC Belgrade Beer Fest, veče drugo: Alal vera, Alal vera

Belgrade Beer Fest, veče drugo: Alal vera, Alal vera

Večeras na glavnoj bini nastupaju Del Arno Bend, Smak+, Električni orgazam, Kerber i Goblini

66
0
Beogradski sindikat / Foto: Live Production

Za dva dana Belgrade Beer Fest je posetilo više od 100 hiljada ljudi. Zvezda druge večeri bio je Beogradski sindikat, koji je na Ušću proslavio 25 godina postojanja.

Sastav Kanda, kodža i Nebojša (KKN) je imao čast da otvori drugo veče 21. izdanja Belgrade Beer Festa. Bez mnogo priče i suvišnih poteza, članovi KKN-a su odmah krenuli ono što najbolje znaju: pošteno i svim srcem svirati rokenrol.

Uprkos tome što se publika tek okupljala ispred glavne bine Belgrade Beer Festa, KKN je isporučio pravu muzičku bombu sastavljenu od njihovih pesama sa različitih albuma. Frontmen KKN-a Oliver Nektarijević bio je i više nego raspoložen za svirku, a publika je njihov nastup nagradila aplauzima i pozivom na bis.

KKN / Foto: Live Production

Što je KKN započeo, to je S.A.R.S. nastavio. Noć se polako nadvijala nad Ušćem i prostor ispred Glavne bine je bio već dobro popunjen, a uprkos visokoj temperaturi, hitovi poput “Buđav lebac”, “To rade”, “Ratujemo ti i ja”, ali i nezaobilazna “Perspektiva” potpuno su zapalili Ušće.

S.A.R.S. / Foto: Live Production
S.A.R.S. / Foto: Live Production

Mobilni telefoni i upaljači obasjali su ceo koncertni prostor još na prve taktove pesme “Lutka”, koja grupi S.A.R.S. više i ne pripada, realno gledajući. “Ovo mi je nedostajalo, buka, prašina, znoj i ljubav”, rekao je Žarko Kovačević, frontmen grupe S.A.R.S., preplavljen emocijama nakon dugoočekivanog nastupa pred beogradskom publikom. Žarko je druge noći Belgrade Beer Festa imao svoj monenat sa publikom i odlično ga je iskoristio.

Posle grupe S.A.R.S na binu je izašao Beogradski sindikat. Publika je iz petnih žila skandirala ime popularne grupe još pre početka njihovog nastupa.

Beogradski sindikat / Foto: Live Production

U 21:45 časova osmočlani sastav pozdravio je krcato Ušće numerom “Za sve moje ljude”, a narednih sat i po vremena preko 50 hiljada ljudi gromoglasno je pevalo njihove najveće hitove. Fanovi Beogradskog sindikata spremno su došli na ovaj nastup, a nije izostala ni bakljada.

Koliko je Beogradskom sindikatu važna pubilika koja im već četvrt veka pruža nesebičnu podršku, pokazali su jednim divnim gestom. Bend je u saradnji sa organizatorom Belgrade Beer Festa Skymusic- om napravio kreativni konkurs “16 za 25”, a zadatak je bio napisati šesnaest stihova inspirisanih BS-om.

Prva tri mesta na ovom takmičenju osvojili su Irena Pavlović, Stefan Momčilović i Andrija Mrvljavčević, koji je i pobedio, a Ognjen Janković ih je sve izveo na binu uz gromoglasne ovacije celog Ušća. “Ovo je ostvarenje mog sna”, rekao je pobednik, nakon čega je pozvao sve prisutne da još jednom zajedno, najjače što mogu uzviknu Beogradski sindikat.

Beogradski sindikat je na bini ugostio i pevačicu Branku Zečević iz Podgorice, mladu guslarku iz Trebinja, ali i trubače Bojana Ristića. Prava rođendanska žurka koja će se zasigurno pamtiti.

Nakon Beogradskog sindikata, na glavnu binu izašao je jedan od omiljenih sastava publike Belgrade Beer Festa, čuveni Sunshine. Svoju priliku da zadrže publiku na Ušću nisu propustili, pa su ionako vrelu atmosferu doveli do potpunog usijanja.

Iako se bližila ponoć, ljubitelji čvrstog zvuka nisu posustajali. Lider sastava Sunshine Bane je pokazao da nakon više od 30 godina prisustva na sceni i te kako ima energije i snage za žestoku svirku.

Sunshine / Foto: Live Production

Drugog dana Belgrade Beer Festa na glavnoj bini program je zatvoren nastupom majstora trube Bojana Ristića i njegovog House Trumpet benda. Još jednom su pokazali da su zasluženo odneli pobedu na prošlogodišnjoj Guči.

Bojan Ristić House Trumpet Band / Foto: Live Production

Ni ostale festivalske zone nisu zaostajale budući da su na Elektro stejdžu za dobar bit bili zaduženi Mancha, Dejan Milićević i Peter Portman.

Na Riff stejdžu bilo je takođe poprilično vrelo. They Drive by Night otvorili su žurku, a tu su bili i Daze, Gazorpazorp, Turbo Trans Turisti, Šajzerbiterlemon i Proto Tip.

Večeras na glavnoj bini nastupaju Del Arno Bend, Smak+, Električni orgazam, Kerber i Goblini, ekipa koja obećava opasan rok spektakl. Ulaznice za danas i sutra mogu se nabaviti putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Moj kiosk objekata širom zemlje.