Home MUSIC Bili Ajdol časti za 40. rođendan albuma “Rebe Yell” neobjavljenom pesmom iz...

Bili Ajdol časti za 40. rođendan albuma “Rebe Yell” neobjavljenom pesmom iz te epohe

52
0
Foto: Promo cover

Bili Ajdol objavio je “Best Way Out of Here“, ranije neobjavljenu pesmu sa njegovih “Rebel Yell” sesija.

“Dakle ’83, mora da sam radio na tome, a onda je nisam baš završio – kaže on u Instagram videu, “Ali mnogo toga je tamo. Mnogo toga što je Stiv Stivens uradio”.

Ajdol je potom otkrio iznenađujuću inspiraciju za numeru.

“Zvuči kao da je Stiv bio pod velikim uticajem Prinsa. Skoro je kao prateća pesma Prinsa sa Bilijem Ajdolom na vokalu”, objasnio je roker.

Uticaj Prinsa svakako sija na ovoj novoj pesmi. “Best Way Out of Here” se može pohvaliti jednim od najzabavnijih ritmova u Ajdolovom katalogu, dok Stivensova gitara podseća na Prinsovu “Kiss”. U međuvremenu, Bilijev vokal poprima rege-rok vibraciju.

“Best Way Out of Here” stiže u okviru reizdanja “Rebel Yell” povodom 40. godišnjice. Prošireno izdanje takođe uključuje poolside remiks Ajdolove hit pesme “Eyes Without a Face”, kao i njegovu nikad ranije objavljenu obradu singla Rouz Rojs “Love Don’t Live Here Animore”.

Kako bi proslavili ovo izdanje, Empire State Building je bio domaćin svetlosnog spektakla u čast Ajdola 30. aprila, a on je izveo poseban akustični set na ovoj kultnoj njujorškoj lokaciji, u pratnji Stivensa.