Foto Promo: Album Cover

Dugoočekivanii, treći studijski album mlade pevačice i superstara Bili Ajliš, “Hit Me Hard and Soft” je konačno dostupan svetskoj publici.

Nakon albuma “When We All Fall Asleep Where Do We Go” iz 2019. i “Happier Than Ever iz 2021”., “Hit Me Hard and Soft” sadrži 10 pesama koje ranije nisu bile objavljene jer je pevačica odlučila da ne deli nijedan singl pre izlaska albuma kako bi mogao da se sluša u celosti.

Kao i do sad, njen glavni saradnik je brat Finijus koji je i producirao ceo projekat. Album istražuje teme seksualnosti, fizičkog izgleda i proboja koje 22-ogodišnjakinja doživljava dok ga stvara.

Počinje baš onako kako biste očekivali: nežnim vokalima i akustičnom gitarom, a razvija se u orkestarske sekvence, upotrebljava puslirajući bas, kreće se po žanrovima poput hausa i regea, a pominje važne teme kao što su toksičnost standarda lepote, okrutnosti interneta, susreti sa opsesivnim fanovima, raskid, seksualni afiniteti, itd.

Pevačica je rekla da je “Hit Me Hard and Soft” očistio put za povratak pravoj verziji sebe. “Ceo ovaj proces je osećaj kao da se vraćam devojci koja sam bila. Tugovala sam za njom,” dodala je. “Tražila sam je u svemu; i skoro kao da su je svet i mediji utopili. Ne sećam se kada je otišla.”