Home MUSIC Bunt rok festival 2024- osmo izdanje 23, 24. i 25. maja

Bunt rok festival 2024- osmo izdanje 23, 24. i 25. maja

135
0
Foto: Promo

Sve je spremno za osmo izdanje jedinstvenog televizijskog festivala- nacionalne platforme za nove, mlade neafirmisane muzičare i autore. Tokom dva polufinala (23. i 24. maja) pred Stručnim žirijem 8.BRF i auditorijumom RTS-a nastupiće 20 takmičara- autora i muzičkih sastava iz cele Srbije. Finale je zakazano za subotu 25. maj, a sve tri emisije 8. Bunt rook festivala možete pratiti uživo na kanalu RTS2, u strimu- putem internet platforme RTS Planeta ali i kao audio- putem platforme RTS Zvuk.

Na Bunt rok festivalu 2024 predstaviće se ukupno 20 tamičara iz cele Srbije. Od 120 prijava na Konkurs za 8.BRF, koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbij, odabrani su takmičari/ bendovi i autori koji će imati priliku da opravdaju ukazano poverenje i da se, uz pobednike tri prijateljska festivala, predstave auditorijumu medijskog sistema RTS-a i bore za finale. Članovi žirija festivala su, nakon preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, odabrali 17 autora i bendova.. Njima će se u nadmetanju za pobedu pridružiti i 3 muzička sastava- predstavnici festivala BARF i pobednici Stori festa i Velikogradištanske gitarijade.

U svakom od dva polufinala, predstaviće se po 10 takmičara, a u finale prolazi po pet bendova ili autora. U velikom finalu Bunt rok festivala 2024, predstaviće se ukupno 10 finalista.

Stručni žiri će ove godine raditi u istom sastavu kao i prošle godine: Maja Cvetković (“E play”), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend „Repetitor”), Miloš Ignjatović (“Dorćol plac”) i Milovan Bošković („Zemlja gruva”).

Branka Glavonjić, autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala: ” I osmi Bunt rok festival kao i sva njegova prethodna izdanja obeležiće neki novi autori koji izvode raznovrsnu muziku, a mnogi imaju i veoma zanimljive nastupe. Svaki takmičarski festival prepun je pozitivne, stvaralačke energije, atraktivnih nastupa i mnogo uzbudljivih momenata koje prati odlična atmosfera, i to su odlike i BRF-a. Veoma sam ponosna kako na razvoj autorstva novih autora i bendova, tako i na kompletan tim Bunt rok festivala. Potrudićemo se da i nakon ovog osmog izdanja nastavimo u istom tempu, jer je od izrazitog značaja da se na sve načine ohrabre nove generacije za stvaranje i da se podrži njihov rad.“

Po tradiciji, planiran je i bogat revijalni muzički program Bunt rok festivala. Nastupiće bendovi: “Artan Lili”, “Sin Sikas”, “Vizelj”, “Keni nije mrtav”, “Ljubičice & co”, “Romor” i prošlogodišnji pobednici, niški sastav “Monah”.

Po tradiciji, uz multimedijsku afirmaciju na programima i platformama medijskog sistema RTS-a, najbolji učesnici Bunt rok festivala će osvojiti čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), zatim novčane nagrade Radio-televizije Srbije ali i druge nagrade koje su obezbedili prijatelji Bunt rok festivala. Takođe, najbolji bendovi/ takmičari dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, u okviru projekta BRF, koji nosi naziv “Bunt rok turneja”.

Bunt rok festival’ je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene.

Tokom dosadašnjeg trajanja ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo više od 1800 i bendova iz cele Srbije, a njih 150 je dobilo priliku da nastupi na sceni RTS-ovog TV studija i predstavi se najširem auditorijumu.

8. Bunt rok festival- četvrtak, petak i subota- 23, 24. i 25. maj- Pratite uživo na RTS2, RTS Planeta i RTS Zvuk