Čarobna MARO ekskluzivno za /SE TV: Najbolja ste publika
Foto: /SE TV

Mlada portugalska senzacija iz Lisabona, kantautorka MARO, u okviru svoje svetske turneje, the TRIO TOUR, na kojoj nastupa sa dvojicom gitarista, na zadovoljstvo srpske publike ima i Beograd na svojoj mapi. Popularni intimni koncerti u klubu BitefArtCafe, Musicology Sessions, ugostili su trio 25. aprila, a zbog velikog interesovanja, karte su puštene u prodaju i za nastup narednog dana, tačnije večeras, 26. aprila.

Maro je veliku popularnost dostigla pesmom “Saudade, saudade” koja joj je omogućila plasman na veliko takmičenje kao predstavnici Portugala na Evroviziji 2022.

Njena specifična boja glasa, u kombinaciji sa tradicionalnim zvukom Portugala, fadom, i delikatnim temama kojima se bavi u autorskim tekstovima, opčinili su publiku širom sveta.


Kao predgrupa koju je publika BitefArtCafe-a prethodno gotovo jednoglasno izglasala bio je Luka Rajić, kantautor koji se svojim pesmama izborio za zavidno mesto na alternativnoj domaćoj muzičkoj sceni. Hitovi poput “Eksplozija emocija”, “Časna reč” i “Ne izlaziš mi iz glave” stopili su se sa šarenim svetlima kluba ali i nežnom atmosferom koja se zahuktavala pred izlazak MARO na scenu, a Luka je premijerno izveo neobjavljeni singl “Okreni mi svet”, čiji izlazak je najavio za 6. septembar.


Za vreme svog gotovog dvostanog koncerta, skromna MARO nije mogla da sakrije uzbuđenje zbog dobrodošlice srpske publike koja se dobro snalazila u tekstovima napisanim na engleskom i portugalskom jeziku.

U okviru kratkog govornog predstavljanja naredne numere, mlada muzičarka spomenila je i srpskog basistu, Peru Krstajića s kojim je provela studentske dane u Bostonu, na prestižnom koledžu “Berklee College of Music”.

Zanimljiv je podatak da je u jednom od intervjua superzvezda Bili Ajliš zajedno sa bratom Finijusom spomenula glas i muziku portugalske umetnice pozivajući se na veliku inspiraciju.

Treba spomenuti i važnu saradnju sa muzičkim ,,genijem”, Džejkobom Kolirejom s kojim je sarađivala na albumu  Djesse Vol. 2 i bila deo njegove turneje.

U ovom delu turneje, nakon beogradskih koncerata, zakazani su nastupi u Sofiji i Budimpešti nakon kojih trio odlazi na mesečnu pauzu. U daljem ,,rasporedu” kretanja čekaju ih koncerti u gotovo svim većim gradovima Evrope, kao i po Brazilu i Los Anđelesu.

Pogledajte ekskluzivni razgovor za /SE TV u kojem MARO govori o beogradskoj publici: