Ćerka bivšeg glumačkog para Anđeline Džoli i Breda Pita, Šajlo, navodno je sama platila advokata kada je podnosila zahtev da izbaci prezime svog oca.

“Šajlo je unajmila advokata i sama ga platila, tako da Anđelina ne zna i ne može da govori o tome,” rekao je insajder za “Entertainment Tonight”.

Talentovana plesačica, koja je podnela zahtev na svoj 18. rođendan krajem prošlog meseca, traži da promeni ime iz “Šajlo Džoli-Pit” u “Šajlo Džoli.”
Ovaj potez znači da se Šajlo pridružuje nekolicini svoje braće i sestara koji su se takođe javno distancirali od oca.

Prošlog meseca, ćerka bivših supružnika, Vivijen bila je zvanično navedena kao “Vivijen Džoli” u jednoj pozorišnoj publikaciji, iako se još uvek ne zna da li je pravno promenila ime.

Devetnaestogodišnja ćerka Zahara takođe je izbacila prezime svog oca – predstavljajući se kao “Zahara Marli Džoli” – na svojoj ceremoniji prijema u sestrinstvo Alpha Kappa Alpha na Spelman koledžu u novembru 2023. godine.

Us Weekly izvestio je 2021. da sin “Gospodina i gospođe Smit”, Medoks (22) takođe “ne koristi Pit kao svoje prezime na dokumentima koji nisu pravni i umesto toga koristi Džoli.”

U to vreme, Anđelina navodno nije podržavala odluku svog najstarijeg sina da pravno promeni svoje ime.

Pored Medoksa, Zahare, Šajlo i Vivijen, bivši par ima sinove Paks (20) i Noks (15).

Podsećenja radi, Anđelina Džoli zatražila je isključivo starateljstvo nad njihovom decom kada je podnela zahtev za razvod 2016. godine nakon 12 godina zajedničkog života i dve godine braka.

Anđelinina i Bredova veza navodno je doživela krah nakon incidenta iz 2016. godine kada je glumac navodno postao fizički nasilan prema svojoj bivšoj supruzi i dvoje od njihove šestoro dece na privatnom avionu.