Home MUSIC Dejmon Albarn iz Blura publici na festivalu Coachella: “Nikada nas više nećete...

Dejmon Albarn iz Blura publici na festivalu Coachella: “Nikada nas više nećete videti!”

Tokom izvođenja pesme "Girls & Boys" frontmenu Blura Dejmonu Albarnu je konačno bilo dosta

82
0
Printskrin: youtube.com/@Coachella

Publika na festivalu Coachella je poznata po tome što je nezgodna, ali odgovor prisutnih na nastup grupe Blur u subotu uveče je bio posebno uznemirujući.

Po svemu sudeći, legende britpopa su priredile fenomenalan šou. Njihova set lista sadržala je nekoliko iznenađenja, uključujući retka izvođenja pesama “Death of a Party”, “Out of Time”, “Trouble in the Message Centre” i “Beetleblum”, kao i saradnju na sceni sa domorodačkim sastavom Torres Martinez Cahuilla Bird Singers.

Da li zbog toga što mlađa publika nije bila upoznata sa diskografijom benda i/ili zato što su se rano pojavili zbog narednih izvođača, tek prisutna masa nije reagovala na muziku grupe Blur. Video snimci sa festivala pokazuju prilično beživotnu publiku, čak i tokom izvođenja himni poput “Popscene”, “Girls & Boys” i “Song 2”.

Tokom izvođenja pesme “Girls & Boys” frontmenu Blura Dejmonu Albarnu je konačno bilo dosta. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja da natera publiku da peva uz refren, Albarn je rekao publici: “You’re never seeing us again so you might as well f***ing sing it. Know what I’m saying?” (Nikada nas više nećete videti, pa biste mogli da otpevate ovo).

Međutim, Dejmon Albarn nije bio potpuno zatečen reakcijom. U intervjuu za KROQ pre nastupa, Albarn je priznao problematičnu publiku na festivalu, rekavši: “Čudna je Coachella, kada je publika u pitanju. Oni su potpuno na svojoj planeti.”

Spisak pesama sa nastupa grupe Blur na festivalu Coachella 2024:
St. Charles Square
Popscene
Trouble in the Message Centre
Beetlebum
Goodbye Albert
Trimm Trabb
Out of Time
Bird Song ([traditional] cover) (with the Torres Martinez Cahuilla Bird Singers)
Death of a Party (with the Torres Martinez Cahuilla Bird Singers)
Girls & Boys
Song 2
The Narcissist
Tender (with the Torres Martinez Cahuilla Bird Singers)