Home MUSIC Džerard Starki predstavlja prvi singl sa novog albuma

Džerard Starki predstavlja prvi singl sa novog albuma

62
0
Foto: Promo

Engleski muzičar i nekadašnji lider sastava “Witness” Džerard Starki predstavlja “Flood Myths”, prvi singl sa novog albuma.

Pesma govori o istovremenom posedovanju i osećaju svrhe i potpune beznačajnosti – da se te dve ploče okreću u isto vreme, dok zaludno zamišljaju prednosti i nedostatke postojanja u drugom trenutku u prošlosti ili budućnosti. Naizgled trivijalno i duboko značajno, koji se uvlači i odluta van fokusa u odnosu jedno na drugo kako pesma napreduje.

U videospotu čiju režiju potpisuje Hejzel Vinter odlučili su da prenesu kotrljajuću melanholiju muzike pomoću snimka Džerarda kako svira pesmu sebi na akustičnoj gitari, prošaran raznim predmetima iz detinjstva i artefaktima sa raznih lokacija širom Bristola. Prolazne, različite slike koje su bile saobrazne sa stihovima.

Džerard Starki je bivši pevač grupe Witness, benda koji je objavio dva albuma za Island Records- Before The Calm (1999) i Under A Sun (2001). Oba izdanja su dobila brojne hvalospeve kritike, od kojih su neki bili posebno rezervisani baš za Starkijev performans. Džerard sada nastupa i snima kao solo umetnik i sa Hejzel Vinter kao The Jesus Bolt. U dosadašnjoj solo karijeri, Starki je objavio sledeća izdanja: Potions (2011), Drawbridge (2021), Just North of Wreckage (2021) i EP Storyboard (2022).