Home MUSIC Faithless najavljuju povratak na scenu nakon osam godina

Faithless najavljuju povratak na scenu nakon osam godina

Faithless najavili povratak nastupima uživo i otkrili da spremaju i novu muziku

76
0
Foto: Youtube printscreen

Sastav je objavio datume koncerata, koji će se održati širom Velike Britanije i Evrope kasnije ovog leta. To će biti njihov prvi nastupi uživo od smrti osnivača Maksi Džeza.

Džez je pevao, svirao gitaru i bio producent benda od njegovog osnivanja 1995. do raspada 2011. Zatim se ponovo pridružio kada se grupa ponovo okupila 2015. godine, međutim, godinu dana kasnije ponovo je napustio grupu. Maksi Džez je preminuo 24. decembra 2022. godine u 65. godini života.

Faithless nastupe počinje 6. juna u Briselu, nakon čega sledi svirka u Luksemburg 9. juna. Sasatav nakon toga ide u Amsterdam gde će održati koncert 12. juna, a mini turneju završavaju nastupom u “The Roundhouse” u Londonu 14. juna.

“Kao što su mnogi od vas primetili, vratili smo se… Neke svirke su već najavljene, ali nismo mogli da započnemo leto bez male lične zabeleške. Maksi je umro pre nešto više od godinu dana i mnogo nam nedostaje. Hvala vam na podršci tokom prošle godine. To nam je zaista, zaista mnogo značilo“, objavio je bend na društvenim mrežama. “Nismo prestali da pravimo muziku. Čak i tokom Maksijeve bolesti snimili smo i izdali “All Blessed“. I sada konačno, 8 godina nakon našeg poslednjeg nastupa uživo, vraćamo se na festivalske pozornice tokom leta i planiramo neke od naših nastupa kasnije ove godine…”

Prema saopštenju, Faithless takođe imaju “novi album koji je potpisan i sima se“.