Home MUSIC Fanovi Bitlsa spremite se: stiže knjiga “All You Need Is Love”

Fanovi Bitlsa spremite se: stiže knjiga “All You Need Is Love”

Izdanje o ikoničnom bendu iz Liverpula biće objavljeno 11. aprila

56
0
Printscreen/Youtube The Beatles

“All You Need Is Love” je opisana kao revolucionarna pisana istorija Bitlsa, a sastoji se od intervjua preuzetih iz kontroverzne knjige “The Love You Make” (1983), koju su napisali Stiven Gejns i Piter Braun.

Zvaničan opis izdanja glasi: “All You Need Is Love” je zasnovana na nikada ranije objavljenim intervjuima sa Polom Makartnijem, Joko Ono, Džordžom Harisonom, Ringom Starom, njihovim porodicama, prijateljima i poslovnim saradnicima. Ovo je knjiga koja sadrži zapanjujuća nova otkrića, o najvećem bendu koji je svet ikada video.

Između ostalog, u knjizi se otkriva kakav odnos su članovi benda imali sa britanskim kolegama, kao i šta ih je inspirisalo da postanu muzičari.

  • Sećam se da sam kao dvanaestogodišnjak sanjao o velikim motorima, tropskim ostrvima i stvarima koje nisu imale veze sa Liverpulom, koji je bio mračan i hladan. Kasnije sam išao da slušam Klifa Ričarda kako svira gitaru i pomislio: “Ko ga je*e, ja mogu bolje” – rekao je Džordž Harison u intervjuu Braunu i Gejnsu.

Kako Guitar.COM primećuje, upravo ova rivalstva će podstaći Harisona da usavrši svoje sviranje gitare, a Ričard će mu zavideti na slavi. Sa druge strane, Džon Lenon je smatrao da u Britaniji nije bilo ništa vredno slušanja pre Klifa, koga je zvao – “Đavolja žena”.

“All You Need Is Love” otkriva da je Joko Ono “navukla” Džona Lenona na heroin, kao i kakav odnos je imao sa Mikom Džegerom, frontmenom najveće konkurencije koju su momci iz Liverpula imali – benda “The Rolling Stones”.