Home Uncategorized Film “Avicii: I’m Tim” o poslednjim danima muzičke legende

Film “Avicii: I’m Tim” o poslednjim danima muzičke legende

73
0

Dokumentarni film “Avicii: I’m Tim”, o poslednjim danima Avićija, švedskog di-džeja koji je tragično okončao život u 28. godini života, prikazan je na Tribeca Film Festivalu u Njujorku. Dokumentarac uključuje ranije neobjavljene snimke i intervjue sa njegovom porodicom i prijateljima, kao i sa kolegama, ali baca i novo svetlo na njegovu borbu sa zavisnošću i anksioznošću.

Avicii, pravog imena Tim Bergling, stekao je svetsku slavu hitom “Levels“, koji je te 2011. godine bio na tronu svih relevantnih muzičkih listi. Nastavio je da niže hitove poput “Lonely Together”, “Wake Me Up”, “Waiting For Love”… Ubrzo je postao međunarodni fenomen koji je zauvek promenio muzičku industriju i ostavio neizbrisiv trag u kulturi i muzici.


Dokumentarac je premijerno prikazan na Tribeca Film Festivalu u Njujorku, a u delu sinopsisa navodi se da je 2011. godine Avići osvojio svet svojim revolucionarnim hitovima, postavljajući rekorde i osvajajući publiku svojom zaraznom elektronskom muzikom.

  • Neverovatna priča Tima Berglinga obrađena je sa strašću i razumevanjem u filmu koji je režirao Henrik Burman, zaranjajući duboko u Aviciijev meteorski uspon do slave – stoji u saopštenju.

Film donosi nikad viđene snimke s turneje i pogled iza kulisa, dopuštajući gledaocima da urone u njegov svet. Takođe, istražuje muzičareve mentalne probleme, posebno anksioznost. Jedan deo filma prikazuje kako je Avići nagomilavao obaveze, održavši više od osamstotina koncerata za svega šest godina. Zarađivao je, navodno, četvrt miliona dolara za veče radeći najekskluzivnije žurke, ali je ovaj glamurozni noćni život nosio i veliku cenu.


Mladi muzičar pronađen je mrtav 2018. godine u Muskatu u Omanu. Tamošnje vlasti saopštile su da nema naznaka da je smrt bila nasilna, ali istina o tome kako je preminuo ostala je pod velom tajne. Njegova porodica kratko se zahvalila svima na rečima podrške i objavila da neće komentarisati njegovu preranu smrt.