Home ART & CULTURE Frensis Ford Kopola: Klevetnici su se urotili protiv mene!

Frensis Ford Kopola: Klevetnici su se urotili protiv mene!

89
0
Printscreen/Youtube: Festival De Cannes

Odabrana publika i novinari u Kanu imali su priliku da prvi pogledaju film “Megalopolis”, na kome je režiser kultnog serijala “Kum” radio gotovo pola veka. No, kao što je portal /SE TV već pisao, njegovo ostvarenje je izviždano, moglo se čuti i negodovanje u publici, da bi na kraju dobio sedmominutne ovacije.

Od tog trenutka se spekuliše da se radi o prosečnom filmskom ostvarenju, čime se otvara i pitanje da li su velike produkcijske kuće bile u pravu što su decenijama odbijale da stanu iza “Megalopolisa”, koji je na kraju Kopola sam i finansirao.

Govoreći za Gardijan, režiser je izrazio uverenje da su se klevetnici urotili protiv njega jer film ne igra po pravilima Holivuda, kao i da ga ne interesuje da li će povratiti uložen novac.

“Megalopolis” je nakon premijere dobio ocenu na Rotten Tomatoes-u od 51%, koja je utemeljena na osnovu recenzije 37 kritičara, što znači da je debitirovao sa negativnom ocenom, ali isti ti kritičari smatraju da proslavljeni režiser ima lepe šanse da povrati barem 120 miliona dolara koje je uložio u film – najpre zbog čitave buke koja se digla oko filma, a zatim i zbog nespornog Kopolinog autoriteta među publikom.