Home MUSIC “Gifts and Roses Symphonic show of 80’s” 30. maja

“Gifts and Roses Symphonic show of 80’s” 30. maja

45
0
Foto: Promo

Kao rezultat jedinstvene saradnje i sinergije vrlo prepoznatljivog i jedinstvenog benda “GIFT“ i simfonijskog pop-rock orkestra „Strings ’n’ roses“ koji čine istaknuti muzičari Beogradske filharmonije, 30. maja prvi put u mts Dvorani, biće održan koncert pod nazivom “GIFTS AND ROSES, SYMPHONIC SHOW OF 80`s”

Ovaj poseban projekat nastaje sa željom da se mnoga popularna muzička dela 80-ih godina upakuju u novo ruho današnje bogate i raskošne produkcije. Realizuje se pod producentskom rukom Predraga Cvetkovića (Rock Opera, Disco Opera), koji donosi ove čuvene hitove u svežim i obogaćenim simfonijskim aranžmanima violončeliste Dejana Timotijevića, koji je i sam član Beogradske filharmonije.

Na već izuzetne i atraktivne nastupe benda “GIFT”, koji svoju dugogodišnju umetničku karijeru zasniva na izvanrednom izvodjenju najvećih hitova osamdesetih godina prošlog veka, dodati su aranžmani raspisani za Simfonijski orkestar, što celom muzičkom doživljaju daje totalno novu dimenziju kroz „live“ izvođenje, savremenu zvučnu i vizuelnu produkciju, sa 30 do 40 izvodjača na sceni, što garantuje da posetilac ovog dogadjaja najmanje ne može ostati ravnodušan.

Neki od hitova bendova kao što su Duran Duran, Depeche mode, Simple minds, David Bowie koji su u svoje vreme snimani u uslovima sa tadašnjom tehnologijom, u izvodjenju koje vam priređuju “GIFT” i “Strings ’n’ roses” počinju da zvuče vanvremenski, čime definitivno potvrdjuju pečat „evergreen“ hita u muzičkoj istoriji planete.

Muzika osamdesetih godina prošlog veka, gledajući iz vizure pop kulture, ostavila je nemerljiv uticaj na mnoge generacije, a na način da vlada mišljenje da su autori i izvodjači u toga vremena davali jednu posebnu emociju svojim delima, koja je bila odraz načina života tih vremena, pojave novih tehnologija, kreativnog uma oslobodjenog inhibicijama bilo koje vrste i jednog pozitivnog pogleda na budućnost. Tako nastaju mnoga legendarna muzička dela svih muzičkih žanrova, a posebno u jako komercijalnom pop maniru, zvuka obojenog elektronskim instrumentima, sasvim novog za to vreme.

Karte možete kupiti na blagajni i preko sajta mts Dvorane.