Home MUSIC Grupa Archive objavila novi singl i najavila reizdanje 4 albuma

Grupa Archive objavila novi singl i najavila reizdanje 4 albuma

Sastav Archive je novi singl "Personal Army" uradio sa bivšim pevačem Krejgom Vokerom

71
0
Archive / Foto: Promo PIAS

Archive, priznati sastav iz južnog Londona, objavio je novu pesmu “Personal Army” sa bivšim pevačem Krejgom Vokerom. Pesma je prvobitno rađena tokom snimanja za album “Noise” iz 2004. godine.

Ostavljen nedovršen 20 godina, snimak je otkriven dok je bend istraživao projekat reizdanja albuma. Pesma je završena u studiju Metway u Brajtonu ranije ove godine pre nego što je Voker snimio svoj vokal na Floridi gde sada živi.

Govoreći o novom singlu i ponovnoj saradnji sa Vokerom, osnivač sastava Archive Darijus Kiler je rekao:

“Otkrivanje originalnih delova za ‘Personal Army’ koje smo snimili pre svih tih godina, i ažuriranje snimka sa Krejgom bilo je nešto najbliže putovanju kroz vreme, to je bila prava stvar ‘Back to The Future’! Bilo je divno ponovo se povezati sa Krejgom, on nije izgubio ništa od te sirove emocije i moći koju je njegov glas oduvek imao.”

“Kopanje po trezorima ponekad može izgledati kao vežba nostalgije, ali stvaranje ‘Personal Army’ na način na koji smo to uradili, uključujući sve trenutne članove benda, daje projektu modernu vrednost, dok ostaje veran eri benda Krejga Vokera.”

“Krejg je legenda u Archive porodici, s pravom, i zaista mnogo znači što je u stanju da se vrati na bis!”

Archive “Personal Army” artwork

“Personal Army” će se pojaviti na deluks izdanju remasterovanog albuma “Noise“, zajedno sa 7 drugih ranije neobjavljenih pesama iz “You All Look The Same To Me” i Noise ere benda.

Takođe remasterovani i objavljeni na vinilu po prvi put u okviru projekta su albumi “Controlling Crowds I-III” i “Controlling Crowds IV“, sa 10 retkih i ranije neobjavljenih pesama u različitim formatima.

Sva četiri remasterovana albuma biće objavljena 20. septembra 2024. godine.