Home MUSIC Grupa Deftones privodi kraju snimanje novog albuma

Grupa Deftones privodi kraju snimanje novog albuma

"Zaista smo uzbuđeni onim na čemu smo radili. I svi su oduševljeni."

55
0
Printskrin: youtube.com/deftones

Američki alternativni metal sastav Deftones je završio snimanje instrumenata za svoj predstojeći album. Legendarni sastav iz kalifornijskog Sakramenta dao je najnovije informacije o svom predstojećem materijalu u bekstejdž intervjuu za radio stanicu KROQ-FM na festivalu Coachella.

Frontmen benda Čino Moreno otkrio je da grupa Deftones “ima celu ploču muzički snimljenu. I moj posao trenutno je da završim vokal.” Međutim, Moreno je upozorio da ne želi da “stavi određeni vremenski okvir” za izdavanje albuma, rekavši: “Ne žurimo baš. Želimo da bude sjajno. Mislim da je to najvažnije. Ali stiže, i, da, stvarno je dobar.”

“Zaista smo uzbuđeni onim na čemu smo radili. I svi su oduševljeni.” Pogledajte šta Moreno govori o novom albumu na 5:18.

Moreno je takođe nagovestio muzički pravac koji bi grupa Deftones krenula sa svojm novim albumom, nazvavši ga “okrepljenim” zvukom. “Nismo snimili album, od kada? Mislim da je bilo pre COVID-a kada smo poslednji put bili u studiju”, objasnio je on. “Imali smo nastupe, ali nismo baš bili kreativni. Kreativni deo, za mene, je uvek najzabavniji deo toga što sam u ovom bendu.”

“Izvođenje uživo je sjajno, ali kada dođete do nečega ni iz čega, taj osećaj se ne može nadmašiti”, nastavio je on. “I tako, kada uđeš u sobu sa svojim prijateljima, mi se smejemo, zabavljamo se i onda neko nešto uradi i onda ja reagujem na to ili oni reaguju na ono što ja radim, to se vrti u krug i onda, odjednom, podignemo glave i postoji nešto što nije postojalo pre nego što smo ušli u tu prostoriju. To je jednostavno sjajno.”

Gitarista Stiven Karpenter je prvi put potvrdio da bend radi na novom materijalu u septembru prošle godine. Takođe je otkrio da se udružuju sa producentom Nikom Raskulinezom (Rush, Mastodon, Alice In Chains) za njihovu treću zajedničku saradnju.

“Trenutno smo u dobrom malom zamahu. I nadamo se da ćemo sve to završiti i objaviti do sledećeg proleća, ili leta. Nema ništa zvanično, još nema zvaničnog datuma, ali to je naš cilj”, rekao je Karpenter.

Tokom svog nastupa na festivalu Coachella, sastav Deftones je izveo pesmu “Please, Please, Please, Let Me Get What I Want” grupe The Smiths, objavljenu na njihovom kompilacijskom albumu iz 2011. godine jednostavno nazvanom “Covers”. Već smo pisali da će Deftones i System Of a Down nastupiti u Golden Gate Parku u San Francisku, kao i da Čino Moreno dolazi sa projektom Crosses u Zagreb.