Home MUSIC Grupa EELS najavila novi studijski album “EELS TIME!”

Grupa EELS najavila novi studijski album “EELS TIME!”

Kao najavu albuma, grupa EELS je objavila prvi singl sa albuma, pesmu "Time"

42
0
Promo: E Works / Play It Again Sam

Američka rok grupa EELS najavila je da bi njihov 15. studijski album pod nazivom “EELS TIME!” trebalo da bude objavljen 7. juna preko E Works/Play It Again Sam. Pored najave, grupa EELS je objavila prvi singl sa albuma, pesmu “Time”, rezultat njihovog prvog ličnog snimanja od početka pandemije.

Vesti o albumu prate napornu 2023. za EELS, gde su konačno krenuli na svoju dugoočekivanu turneju po Evropi i Severnoj Americi i priveli godinu kraju obeležavanjem više od tri decenije postojanja grupe objavljivanjem kompilacijskog albuma “EELS So Good: Essential EELS, Vol.2”.

Sniman između Kalifornije i Irske, album “EELS TIME!” se sastoji od dvanaest potpuno novih pesama i nekih od E-jevih najintrospektivnijih i najličnijih materijala poslednjih godina, a sadrži i saradnju sa američkim muzičarem i glumcem Tajsonom Riterom.

EELS su imali jednu od najkonzistentnijih muzičkih karijera. Projekat koji se stalno menja, glavnog pevača i kantautora Marka Olivera Evereta (poznatog kao E), EELS su objavili 14 studijskih albuma od svog debija 1996. godine, “Beautiful Freak”. E je 2008. objavio svoju veoma cenjenu knjigu Stvari koje bi unuci trebalo da znaju (Things the Grandchildren Should Know) i glumio u nagrađivanom dokumentarcu Paralelni svetovi, paralelni životi (Parallel Worlds, Parallel Lives) o potrazi za razumevanjem svog oca kvantnog fizičara, Hjua Evereta III.

Foto: GUS BLACK

Spisak pesama na albumu “EELS Time!”:

01. Time
02. We Won’t See Her Like Again
03. Goldy
04. Sweet Smile
05. Haunted Hero
06. If I’m Gonna Go Anywhere
07. And You Run
08. Lay With The Lambs
09. Song For You Know Who
10. I Can’t Believe It’s True
11. On The Bridge
12. Let’s Be Lucky