Home MUSIC Grupa Metz objavila album “Up On Gravity Hill”

Grupa Metz objavila album “Up On Gravity Hill”

Grupa METZ će tokom avgusta imati nastupe na nekoliko evropskih festivala, a od 2. do 29. novembra biće na evropskoj turneji

74
0
METZ / Foto: Vanessa Heis

Kanadski sastav METZ je objavio “Up On Gravity Hill“, svoj prvi novi album za četiri godine, širom sveta preko izdavačke kuće Sub Pop. Ove nedelje, bend je objavio i zvanični video za pesmu “Superior Mirage”, koji je režirao Džon Endruz.

Frontmen grupe METZ Frontmen Aleks Edkins je prokomentarisao ovu pesmu: “To je definitivno nova teritorija za nas, i stvarno volim zvuke koje smo uspeli da postignemo. Pomešali smo Linn Drum sa domaćim semplovima i napravili ovaj ad-hoc zvuk bubnja sa otpada koji pokreće pesmu. Zaista smo se potrudili da bekbit bude definišuća osobina pesme. Uzdizanje refrena je, takođe, prilično veliko. Hteli smo da vas gitarski zid obori u stranu.

Album “Up On Gravity Hill” je snimio Set Mančester (radio sa Mdou Moctar, Lingua Ignota, Battles, The Body). Na albumu su gostovali Amber Veber (Black Mountain, Lightning Dust) i kompozitor/gudač Oven Palet.

METZ, bend nekada poznat po tome što je znao da oduva bubne opne pesmama “radosnog besa”, poslednjih godina počeo je da istražuje načine da pretvore abrazivnost u atmosferičnost. Evolucija njihovog zvuka nije samo odraz sazrevanja samog benda, već i takođe promenjenog sveta koji zahteva nijansiranje i saosećanje da bi se shvatio i preživeo.

Naslovna strana albuma “Up On Gravity Hill”

To je tako i u njihovom najnovijem albumu koji otkriva da bend nastavlja da savija sirovu snagu rok muzike do njenih najdelikatnijih, zamršenih krajeva. “Up On Gravity Hill” pruža duboku, detaljnu i nepopustljivo ličnu kolekciju pesama koje su spojene da formiraju ne samo najmoćniji album grupe METZ, već i njihov najlepši album do sada.

Grupa METZ će tokom avgusta imati nastupe na nekoliko evropskih festivala, a od 2. do 29. novembra biće na evropskoj turneji. Našim prostorima najbliži koncert biće 10. novembra u Budimpešti.

Spisak pesama na albumu “Up On Gravity Hill”:

  1. No Reservation / Love Comes Crashing
  2. Glass Eye
  3. Entwined (Street Light Buzz)
  4. 99
  5. Superior Mirage
  6. Wound Tight
  7. Never Still Again
  8. Light Your Way Home