Home MUSIC Grupa Vrpca objavila novi EP “Ne spotiči san”

Grupa Vrpca objavila novi EP “Ne spotiči san”

"Ne spotiči san" je poruka ljudima svih generacija, jer nikada nije kasno pronaći sebe i živeti svoj san

83
0
Dizajn omota: Nikola Kalezić

Crnogorski alt rok bend Vrpca, poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, nakon singla “Grad“, objavljenog krajem maja ove godine, predstavila je EP Ne spotiči san, tri godine nakon njihovog prvog albuma Oko Sfere.

“San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja”, kaže Braco Subotić, pevač i tekstopisac grupe Vrpca iz Crne Gore, benda koji se se od prvog albuma, uz svojevrsnu fuziju žanrova, pre svega oslanja na alt rok.

Njihovo drugo EP izdanje Ne spotiči san, nudi upravo taj muzički pečat, zdravo isprepletene suštine njihove ideje, bez računice ili lutanja, produbljene, koju na karju i nude slušaocu. Izdanje Ne spotiči san nosi gitarske distorzije i rešenja aranžmana Miloša Pejovića, a tekstove potpisuje Braco Subotić.

Vrpca / Foto: Vladimir Zaputović

Na EP-u Ne spotiči san podgorička četvorka Vrpca preispituje koliko živimo ono što sanjamo, šta su naši snovi, da li sebi namećemo okolnosti koje nas ometaju da živimo onako kako želimo. Ne spotiči san je poruka ljudima svih generacija, jer nikada nije kasno pronaći sebe i živeti svoj san.

Sa druge strane, kako kaže Miloš Pejović, poseban fokus je na mladim ljudima koji treba da se povežu sa energetskim centrom u sebi i žive svoj život koračajući barem približno ka ostvarenju svojih punih potencijala.

Vrpca / Foto: Vladimir Zaputović

EP Ne spotiči san je sniman u nikšićkom studiju Disorder kod producenta Bojana Dobrilovića, a miks i analogni master je radio Robert Telčer u svom studiju Šamarčina u Vrbasu. Na EP-u je gostovao kao prateći vokal i na drugoj gitari Dino Kapetanović, dok je gost na jednoj pesmi na modularnim sintovima bio Nemanja Bečanović.

Bubanj je na svim pesmama snimio Ivan Bakić, a bas gitaru je snimio Danilo Pendo. Omot je radio dizajner Nikola Kalezić, a autor fotografije je Vladimir Zaputović.

Kameru, režiju i scenario za video spot pesme “Grad” potpisuje Petar Radulović.

Spisak pesama na EP-u Ne spotiči san:

1. Grad

2. Potraga

3. Sviće dan

4. Za dahom vrat