Home SHOWBIZ Hakerska grupa tvrdi da je ukrala podatke sa 560 miliona Ticketmaster naloga

Hakerska grupa tvrdi da je ukrala podatke sa 560 miliona Ticketmaster naloga

Grupa "ShinyHunters" navodno pokušava da proda podatke za 500.000 dolara

72
0
Foto: Logo

Kako navodi “Billboard”, poznata hakerska grupa “ShinyHunters” tvrdi da je ukrala 1,3 terabajta podataka od Ticketmaster-a, uključujući korisnička imena, kontakt informacije, informacije o porudžbini i delimične detalje o plaćanju kao što su poslednje četiri cifre kreditne kartice klijenta i datumi isteka.

Live Nation, koji je vlasnik Ticketmaster-a, tek treba da prizna da li je došlo do povrede podataka. Međutim, zvaničnici Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije reklo je Australijskoj radiodifuznoj agenciji da su upoznati sa sajber napadom koji bi potencijalno mogao da utiče na milione kupaca Ticketmaster-a širom sveta.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je Australijskom odeljenju za radiodifuziju da „radi sa Ticketmasterom na rasvetljavanju incidenta“.

Incident se dogodio samo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo pravde Ujedinjenih nacija podnelo opsežnu antimonopolsku tužbu protiv Live Nation-a, navodeći da je kompanija preduzela zlonamerne korake da uništi konkurenciju za onlajn prodaju karata u Sjedinjeni Državama.