Home MUSIC Iron & Wine objavio novi album “Light Verse”

Iron & Wine objavio novi album “Light Verse”

Ovo je najrazigraniji Iron & Wine album

65
0
Iron & Wine "Light Verse" cover

Iron & Wine je umetničko ime američkog folk rok pevača i tekstopisca Sema Bima (Sem Beam). “Light Verse” je prvo Iron & Wine dugosvirajuće studijsko izdanje u više od sedam godina, koje stiže posle njegova dva za Gremija nominovana izdanja, “Beast Epic” iz 2017. godine i EP “Weed Garden” iz 2018. godine.

Tekstovi pesama na albumu “Light Verse” se još jednom oslanjaju na niz izmišljenih i ličnih uvida, ispunjeni su očajnim likovima i optimistima širom otvorenih očiju, dok istovremeno nude obećanje i dozu bolova u srcu, suza i smeha, života i ljubavi. Ovo je najrazigraniji Iron & Wine album, čiji naslov odražava kako su pesme rođene sa radošću nakon težine i anksioznosti pandemije.

“Light Verse” je muzički oblikovala ekipa iskusnih muzičara koji su doneli svoj vlastiti pečat autentičnosti Iron & Wine viziji. Pridružili su se Tajler Čester (klavijature), Sebastijan Stajnberg (bas), Dejvid Garza (gitara), Pol Kartrajt (gudalo), a na bubnjevima i perkusijama Grifin Goldsmit, Elizabet Gudfelou i Kajl Krejn. Orkestar od 24 člana pojavljuje se na četiri pesme, a Fiona Epl gostujue u duetu “All In Good Time”.

Na albumu se nalazi deset pesama:

1. You Never Know
2. Anyone’s Game
3. All in Good Time (Feat. Fiona Apple)
4. Cutting It Close
5. Taken by Surprise
6. Yellow Jacket
7. Sweet Talk
8. Tears that Don’t Matter
9. Bag of Cats
10. Angels Go Home