Home BEAUTY & FASHION Kako je britanski premijer podelio zajednicu ljubitelja Adidas Samba patika

Kako je britanski premijer podelio zajednicu ljubitelja Adidas Samba patika

Britanski premijer je dao intervju obuven u trenutno napopulrniji model patika na svetu

85
0
Printskrin: youtube.com/@fmcclub

Britanski premijer Riši Sunak uputio je izvinjenje ljubiteljima patika Adidas Samba, nakon što je optužen da je uništio njihov kredibilitet kada je snimljen u njima. On je u jednom intervju, dok je promovisao poresku politiku Vlade, nosio ovaj model patika.

Premijer je rekao da je nosio nemačku sportsku obuću “dugi niz godina” i da je “dugogodišnji poklonik” popularnog sportskog brenda. On se izvinio nakon što je u intervjuu na Dauning Stritu viđen kako je upario belo/sivo/crne Adidas Samba patike sa crnim čarapama, plavim pantalonama i belom košuljom, što je naišlo na kritiku mnogih modnih kritičara i korisnika društvenih mreža, koji su rekli da će “prodavati svoje Adidas Samba patike jer je Sunak svima pokvario izgled“.

Govoreći na LBC radiju, Sunak je rekao: “Iznosim veliko izvinjenje Samba zajednici. Ali, u svoju odbranu, rekao bih da nosim Adidas patike uključujući Samba, i druge, zapravo, mnogo, mnogo godina.”

Britanski premijer Riši Sunak u Adidas Samba patikama / Printskrin: instagram.com/rishisunakmp/

Britanski GQ magazin piše da je “u pokušaju da se predstavi kao mlad i moderan, Riši Sunak uzeo večito cool patike i uništio ih svima“. Istoričarka obuće Elizabet Semelhek rekla je za Tajms da bi se to moglo pokazati kao “smrtno zvono” za retro patike.

Sa druge strane, britanski Elle magazin piše da su “društveni mediji nažalost nazvali Sunakov izbor ‘poljupcem smrti’ za imidž patika, ali mi kažemo, nakon 14 godina vladavine Torijevaca, ne dozvolite im da uzmu ništa više od vas“. Takođe, u tom magazinu smatraju da je izbor britanskog premijera predstavljao vrh popularnosti za Adidas Samba patike.

Adidas Samba patike / Printscreen: Youtube / WearTesters

Ljubitelji Adidas Samba patika u Velikoj Britaniji će se, najverovatnije, oporaviti od ovog “udarca” njihovoj omiljenoj obući. Međutim, mnogi na Ostrvu kažu da se nikada nisu oporavili kada su videli kako britanski sekretar spoljnih poslova i bivši premijer Dejvid Kameron nosi crne Converse patike koje se kopčaju na čičak traku.