Home ART & CULTURE Kan vraća stari sjaj

Kan vraća stari sjaj

Glamur, svečane toalete i dragulji obeležili su prvi dan najprestižnijeg i najpopularnijeg filmskog festivala na planeti

157
0
Printscreen/Youtube Festival De Cannes

Nekada se govorilo da je doba u kome se održava Kanski festival najsjajnije vreme u godini, jer u fokusu festivala iz “Velike petorke” nisu samo filmovi, već i moda.

Crvenim tepihom su skupocene toalete prošetale velike zvezde, ali ime koje je privuklo najviše pažnje je – Omar Si, glumac koji je odrastao u siromštvu.

Omar je rođen u Francuskoj u porodici imigranata iz zapadne Afrike. Njegova majka rodom iz Mauritanije radila je kao čistačica, dok je otac Senegalac za život zarađivao u jednoj fabrici. Vrata u filmskoj industriji otvorio je ulogom u filmu “Nedodirljivi” koja mu je 2012. godine donela nagradu Cezar za najboljeg glumca. Osim otvorenih vrata, ovaj francuski glumac ušao je u istoriju kao prvi crnac koji je dobio francusku nacionalnu filmsku nagradu.

Vraćanju starog sjaja Kroazeti doprinele su Džejn Fonda i Meril Strip.

 

Žene koje će odlučiti o najboljim filmovima su Eva Green i Greta Gervin, dama čiji je Barbi, sa preko milijardu dolara zarade, barem odložio propadanje bioskopa.