Home MUSIC Kezaja Džons u Beogradu

Kezaja Džons u Beogradu

91
0
Foto: Youtube printscreen

Dom omladine Beograda i Binta Sound predstavljaju koncert Kezaje Džonsa (Keziah Jones), jednog od najomiljenijih i najboljih svetskih gitarista! Afrički naslednik Džimi Hendiriksa, ponovo će nastupiti sa svojim sjajnim bendom pred Beograđanima 30. juna od 21h u sali Amerikana, a koncert se organizuje u sklopu proslave 60 godina Doma omladine Beograda.

Ulaznice po ceni od 2000 RSD su u pretprodaji na Blagajni DOB, putem eFinity mreže i onlajn.

Kezaja Džons je jedinstvena muzička ličnost, a kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majlsa Dejvisa i Džimija Hendriksa. Njegov originalni, sada kultni zvuk, naziva se „blufunk“, što je koktel fanka sa pank stavom, ukršten sa joruba ritmovima, uglavnom pevan na engleskom, a povremeno i na njegovom maternjem joruba jeziku. Kezaja je tokom godina stalno razvijao svoju kreaciju, od albuma do albuma, kao i na svojim čuvenim koncertima, konstantno nastupajući po festivalima širom sveta.

Godine 1992. objavio je debi album „Blufunk Is A fact“, sa sada već klasičnom kompozicijom „Rhythm Is Love“, koja je postala globalni hit. Kezaja je do sada objavio šest studijskih albuma koji su iznedrili više singlova, poznatih širom sveta.

Tokom karijere imao je mnogo projekata, uključujući stvaranje muzičkog festivala Pariz-Lagos i bavljenje „blufunk“ pedagogijom, sa željom da tajne muzičkog stila kojeg je stvorio prenese na mlađe generacije.