Home MUSIC Koncert u čast Šejna Mekgovana i Šinejd O’Konor

Koncert u čast Šejna Mekgovana i Šinejd O’Konor

Gradska vinarija u Njujorku najavila je koncert u čast pokojnih Šejna Mekgovana i Šinejd O'Konor ovog marta.

54
0
Foto: instagram.com/dropkickmurphys/

Koncert u čast, nazvan “Sinead & Shane at Carnegie Hall”, održaće se 20. marta. Ograničeni VIP paketi ulaznica su već u prodaji, dok će obične ulaznice moći da se kupe od 22. januara.

Na koncertu u Karnegi holu neki od Šejnovih i Šinejdinih muzičkih prijatelja odaće počast njihovom nasleđu tako što će obraditi njihove pesme. Do sada su najavljeni Dropkick Murphys, Cat Power, David Gray, Amanda Palmer, Glen Hansard, Eugene Hütz, Gordon Gano, The Mountain Goats, Bettye Lavette, Julia Cumming, Kat Edmonson i Resistance Revival Chorus. Očekuje se da će više učesnika biti objavljeno u narednim nedeljama.

Šinejd O’Konor umrla je u 56. godini u julu prošle godine. Mnoštvo zvezda je takođe odalo počast O’Konorovoj nakon njene smrti, uključujući Garbage, Bilija Korgana i Majkla Stajpa. Bob Geldof i Bono Voks takođe su bili među ožalošćenima na njenoj sahrani u Dablinu.

Šejn Mekgovan, legendarni frontmen grupe The Pogues, preminuo je u 65. godini od upale pluća u bolnici, 30. novembra. To se dogodilo nakon što mu je dijagnostikovan encefalitis, a bio je lošeg zdravlja.