Home MUSIC Koncertna promocija albuma “Svet” u Klubu studenata tehnike

Koncertna promocija albuma “Svet” u Klubu studenata tehnike

Čuveni KST ove godine slavi 70 godina postojanja, a u sklopu jubileja, 14. maja biće održana promocija debi izdanja pijanistikinje Mare Dupont

67
0
Foto: Atila Sabo

Pijanistkinja i kantautorka koja živi na relaciji Srbija – Francuska, domaćoj publici se predstavila sa dva autorska singla “Diši duboko” i “Nisi tu”, a u toku je priprema promocije njenog albuma prvenca “Svet”.

  • Ovo je zaista velika stvar za mene. Pored toga što ću predstaviti svoj prvi album, imam priliku da nastupam u KST-u koji je u velikoj meri obeležio moje studentske dane u Beogradu. Od žurki vikendom, pa do nezaboravnih novogodišnjih Maskenbala. Ujedno mi mnogo znači što će uz mene na bini i iza nje biti dosta mojih prijatelja. Za publiku spremamo jedan nesvakidašnji koncert koji će ih povesti na zanimljivo muzičko putovanje – izjavila je umetnica.

Album “Svet” sastoji se od tradicionalnih balkanskih numera obrađenih u džez maniru. Snimljen je u studiju Dušana Novakova u Beču, a pored Mare kao vokalne solistkinje i aranžera pesama, tu su i Miloš Čolović (kontrabas), Nikola Stanošević i Urs Hager (klavir), Jasmin Sultanić (bubnjevi) i Rastko Obradović (saksofon).

Nakon KST-a, Mara Dupont će nastupiti 15. maja u Kulturnom centru Zlatibor i 16. maja u Požegi.