Home MUSIC Dokumentarac “Let It Be” posle pola veka ponovo pred gledaocima

Dokumentarac “Let It Be” posle pola veka ponovo pred gledaocima

85
0
Printscreen/Youtube The Beatles

Walt Disney Studios najavio je da će film o nastajanju poslednjeg albuma benda “The Beatles”, reditelja Majkla Lindzija Hoga, biti dostupan za strimovanje na platformi Disney Plus.

Samo dan pre zvanične objave i na zvaničnom Instagram profilu benda osvanula je objava na kojoj piše: “Konačno” iznad četiri prazna kvadrata koja referišu na omot kultnog albuma, kao i stih “There will be an answer” (Biće odgovora) iz pesme “Let It Be”.

Dokumentarni film “Let It Be” prati stvaranje istoimenog legendarnog albuma i pruža neviđen uvid u rad jedne od najvećih muzičkih grupa svih vremena. Film je restauriran i obogaćen dodatnim materijalom iz dokumentarne serije “The Beatles: Get Back” iz 2019. godine, a sadrži ekskluzivne snimke sa legendarnog nastupa benda na krovu korporacije Epl u Londonu 1969. godine.

Za ljubitelje muzike ovo je prilika da svedoče vremenu u kome su momci iz Liverpula stvarali svoje remek-delo i to samo par meseci pre nego što će se zauvek razdvojiti.

ZANIMLJIVOSTI:

Džon Lenon je smatrao da je pesma “Let It Be” samostalna kompozicija Pola Makartnija i nije je voleo. Svesno je stavio tek na šesto mesto A strane, međutim od 1970. godine doživela je ogromnu popularnost.

Iako je u snimanju albuma kao “peti Bitls” bio uključen i Bili Preston, na omotu se ne nalazi nikakva naznaka njegovog učešća.