Home MUSIC Koncertna promocija EP-ja “U svakom srcu gore svetla” grupe Neven

Koncertna promocija EP-ja “U svakom srcu gore svetla” grupe Neven

Sedam pesama na EP-u dokaz su novooživljene lokalne hardkor scene

73
0
Poster: Pavle Trifunović

Neven, mladi beogradski hardkor bend, 14. juna u beogradskom Dorćol Platzu pravi veliku koncertnu promociju svog EP-a “U svakom srcu gore svetla“. Neven iza sebe ima jedan demo iz 2022. godine, i za prethodne dve godine odsvirao je desetine koncerata u regionu.

“Neven je nastao 2021. godine, i od tada smo od originalne postave ostali Relja na gitari i ja na vokalu. Oko imena dugo nismo mogli da se složimo, pa smo se vratili na prvo koje sam predložio, a to je Neven. Ime, osim lepe zvučnosti, predstavlja jednostavnost, pozitivu i generalnu lepotu za mene, što bi bio neki kontrast većini bendova u Srbiji. Takođe, druga inspiracija za ime bio je dečiji serijal Neven, koj je na mene ostavio veliki trag u detinjstvu”, rekao je u intervjuu pevač Miloš.

Objavljivanjem pesme “Ostajem pozitivan”, prvog singla se EP-a, bend je eksplodirao, kako među mlađima, tako i među starijim muzičkim avanturistima. Za vrlo kratko vreme Neven je stekao reputaciju vodećeg hardkor benda na Balkanu. Teme koje se prožimaju kroz tekstove inspirisane su bhakti filozofijom i youth crew kulturom, a zvuk i gruv su oslonjeni na zvuk hardkora ‘90-ih, ali u savremenijem obliku.

Koncertnu promociju EP-ja “U svakom srcu gore svetla” (Geenger Records) grupe Neven propratiće i podrška bugarskog heavy weight straight edge benda xChokex i dobro poznatog Zicer repera Nihila. Takođe, biće ovo jedinstvena prilika da se pred Neven čuje i veliki Kirtan, koji će otvoriti veče specijalnim performansom.

Promotivna cena ulaznica je 800 dinara. Redovna cena biće 1.000 dinara, dok će na veče koncerta koštati 1.200 dinara.