Home MUSIC Konstrakta i Zemlja Gruva na Nišville jazz festivalu

Konstrakta i Zemlja Gruva na Nišville jazz festivalu

80
0
Printscreen: Youtube / MAC /Music Awards Ceremony

Završne večeri ovogodišnjeg jubilarnog, 30. Nišville jazz festivala, u nedelju, 18. avgusta nastupiće i Ana Đurić Konstrakta, svakako jedna od najzanimljivijih pojava na muzičkoj sceni Srbije u prethodnih nekoliko godina.

Ana Đurić Konstrakta (rođena Ignjatović), je srpska pevačica i kantautor. Pre nego što je započela solo karijeru 2019. godine, do tada je bila poznata javnosti kao vodeći vokal indi pop benda “Zemlja gruva!”, koji je osnovan 2007. godine.


Predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. u Torinu sa pesmom „In corpore sano“, gde je zauzela odlično 5. mesto.


Držala je rekord kao prvi srpski izvođač koji je dostigao najveći broj mesečnih slušalaca na striming platformi Spotify sa više od 1,3 miliona ljudi u maju 2022.

Krajem maja 2022. godine nastupa po prvi put nakon Evrovizije na festivalu Sea Star u Umagu (Hrvatska), pred procenjenom publikom od blizu 20.000 ljudi. Naknadno, Konstrakta i „Zemlja gruva!” postaju prvi lokalni hedlajneri na glavnoj bini Exita u julu 2022. godine. Inače, Zemlja groova je već nastupala na Nišvillu 2011. sa Zoe Kidom, kada im se na bini pridružio i proslavljeni saksofonista Hans Dalfer.