Home MUSIC SevdahBABY i Ivana Vladović objavili pesmu Đelem

SevdahBABY i Ivana Vladović objavili pesmu Đelem

67
0
Foto: Promo cover

Umetnik u javnost poznat pod pseudonimom SevdahBABY nikada nije dublje zagazio u vode balkanske muzičke tradicije kao u svojoj novoj numeri Đelem (Putujem).

Putovanje i daljina domovine su lajtmotvi ove numere, kojoj je glas dala Ivana Vladović, dama koja podjednako dobro izvodi fank i soul, kao i balkanske narodne pesme. Moderan zvuk i novi tekst koji je Milan (SevdahBABY) sačinio za ovu verziju „Đelema“ daju potpuno svežu dimenziju i novo čitanje svima poznate pesme.

Numera Đelem (Putujem) je pisana kao himna digitalnih nomada, gastarbajtera dvadeset i prvog veka. Moćni personalni računar i putovanje avionom svakako daju dozu glamura tm novim radnicima koji idu trbuhom za kruhom, ali nostalgija i hladnoća tuđine ostaju zajednički imenitelj svih onih koji su daleko od kuće. Đelem je priča o prokletoj čežnji za onim od čega smo pobegli.

Ova pesma je prvi singl sa EP-a „KOЗMИK LOVE“ koji je planiran za jesen 2024. godine. Na tom izdanju će se naći i pesme „Kosmička ljubav“ kao i „Na te mislim“, a sve to u izdanju diskografske kuće “Galama!”.