Home MUSIC Lizzo objasnila značenje njene izjave “I QUIT” i ne, ne odustaje od...

Lizzo objasnila značenje njene izjave “I QUIT” i ne, ne odustaje od muzike

"Kada kažem 'I quit', mislim da prestajem da pridajem bilo kakvu negativnu energetsku pažnju"

59
0
Printscreen/TikTok Lizzo

Američka pevačica i muzičarka Lizzo je objasnila šta je mislila kada je napisala “I QUIT” u objavi na društvenim mrežama, pojašnjavajući da to ne znači da napušta muziku. Tokom vikenda, umetnica se oglasila na društvenim mrežama kako bi uzvratila protiv “da me vuku svi u mom životu”, što su neki protumačili kao da je razmišljala o odlasku iz muzičke industrije.

“Umorna sam da trpim da me svi vucaraju, u životu i na internetu”, napisala je. “Sve što želim je da pravim muziku i usrećujem ljude i da pomognem svetu da bude malo bolji od onoga kako sam ga zatekla. Ali, počinjem da osećam kao da me svet ne želi u njemu. Stalno se protivim lažima koje se o meni iznose zbog uticaja i pregleda… Svaki put sam predmet šale zbog toga kako izgledam… Moj lik razvlače ljudi koji me ne poznaju i ne poštuju moje ime.”

Zaključila je: “Nisam se prijavila za ovo – ODUSTAJEM.”

Sada, Lizzo je ponovo pogledala svoje komentare i jasno stavila do znanja šta je pokušavala da kaže.

“Želela sam da snimim ovaj video jer treba da pojasnim da, kada kažem ‘odustajem’, mislim da prestajem da pridajem bilo kakvu pažnju negativnoj energiji. Ono u čemu neću da odustanem je radost mog života, a to je stvaranje muzike, koje povezuje ljude, jer znam da nisam sama.”, objasnila je Lizzo.

“Kada bih samo mogla jednoj osobi da dam inspiraciju ili motivaciju da se zauzme za sebe i kaže da prestaje da dozvoljava negativnim ljudima da pobeđuju, da negativni komentari pobeđuju, onda sam uradila čak i više nego što sam mogla da se nadam. S obzirom na to, nastaviću da idem napred, ostaću ja. Još jednom, samo želim da vam kažem hvala. Ljubav koju sam dobila znači više nego što možete da znate.”

Pre ove objave, plesačice koji tuže Lizzo za seksualno uznemiravanje odgovorile su na njenu nedavnu najavu “I QUIT”, nazvavši to “šalom”. Njihov advokat Ron Zambrano rekao je za Entertainment Weekly: “Šala je da bi Lizzo rekla da je internet maltretira kada bi umesto toga trebalo da se pošteno pogleda.”

“Njena najnovija objava samo je još jedan izliv koji traži pažnju i pokušaj da se odvrati od sopstvenih grešaka dok nastavlja da krivi sve druge za nevolju u kojoj se nalazi”, nastavio je on. “Pravna strategija Lizzo i strategija za odnose s javnošću je neuspešna, tako da ona očajnički pokušava da glumi žrtvu.” Zambrano je takođe naveo da je pop zvezda “i ranije izazivala ove detinjaste nastupe besa”, na kraju tvrdeći da “niko zapravo ne veruje da ona napušta muziku”.

U odgovorur, Stefan Fridman, koji predstavlja Lizzo, rekao je za Entertainment Weekly: “Sa skoro pola njegovih slučajeva koji su odbačeni, osamnaest nezavisnih svedoka stalo je na stranu Lizzo i bez poravnanja na vidiku kako bi dobio svoju slasnu nadoknadu, Ron je počeo da pravi divlje lične napade koje nemaju nikakve veze sa klijentima koje on navodno zastupa. Ponizno bismo preporučili da Ron počne da zastupa svoje klijente i da prestane da zastupa samog sebe.”

Poruka dolazi nakon što je sudija u februaru odbio zahtev Lizzo da se odbaci predstojeća tužba za seksualno uznemiravanje i diskriminaciju uperena protiv nje. Lizzo je prvobitno tužena u avgustu 2023. godine, pošto je optužena za stvaranje neprijateljskog radnog okruženja i seksualno uznemiravanje u striptiz klubu u Amsterdamu.

Kao odgovor, Lizzo je rekla da je “povređena” i nazvala optužbe “lažnim”. Od prve tužbe, advokati su pregledali više pritužbi drugih rezervnih plesača. Lizzo je takođe imenovana u novoj tužbi bivšeg frizera u septembru, koju je odbacila.

Sada je odlučeno da prva tužba protiv Lizzo u potpunosti dobije epilog na suđenju. Iako su njeni advokati prvobitno podneli zahtev za odbacivanje tužbe “u celosti” u septembru 2023. godine prema kalifornijskom anti-SLAPP statutu (“strateške parnice protiv učešća javnosti”), sudija u Los anđelesu je presudio da se tužba ne uklapa u zakon protiv SLAPP-a.