Home Uncategorized Mačka spasila psa od napada dva kojota VIDEO

Mačka spasila psa od napada dva kojota VIDEO

84
0
Photo: envato.com

Mačka i pas se stereotipno smatraju zakletim neprijateljima, kao što kaže stara (ironična) izreka “vole se kao pas i mačka”, ali mnogi vlasnici kućnih ljubimaca će vam reći da se ove životinje mogu odlično slagati i biti najbolji prijatelji.

Takođe, znaju da čuvaju leđa jedni drugima kada stvari postanu opasne. To je bio slučaj nedavno, kada je jedna mačka odbila napad dva kojota koji su napali psa iz iste kuće, prenosi theanimalclub.net.

Lejn Dajer iz Edmonda u američkoj državi Oklahoma, vlasnik je dva kućna ljubimca, malog belog šestogodišnjeg havanskog bišona po imenu Oukli i crne mačke po imenu Binks, koja se pojavila kao lutalica kada je imala dva meseca. On je rekao da su ove dve životinje bile “krajnje suprotnosti”, ali da su se i dalje slagale kao porodica. Ta veza je nedavno dokazana kada se jedna od njih našla u životnoj opasnosti.

Oukli je 30. novembra izašla u dvorište da “obavi svoja posla”, kada se iznenada pojavio kojot i napao malog psa. Havanskog bišona je savladala divlja životinja, a kada se pojavio drugi kojot, činilo se da je Oukli osuđena na propast.

Međutim, onda se pojavila Binks, koja je jurnula prema kojotima. Uplašeni od njenog iznenadnog napada, kojoti su se povukli.

Posle napada, Oukli je bila u lošem stanju, jer joj je krv šikljala iz grudi i sa strane tela. Vlasnici su je odmah odvezli kod veterinara, koji su u početku mislili da će možda morati da psu amputiraju nogu. Na sreću, noga je spašena.

Screenshoot Youtube

Dok se Oukli oporavljala, vlasnici su pogledali snimak sigurnosnih kamera da saznaju šta se desilo i saznali za herojski čin svoje mačke. Lejn Dajer je spasavanje bišona nazvao “najluđom stvari ikada” i bio ponosan na Binks što je spasila svoju pseću “sestru”.

“Bio sam nekako inspirisan time, iskreno”, rekao je Lejn. “Bilo je inspirativno videti našu malu mačku na otvorenom kako sama skače na dva kojota koji su napali ovog malog psa kojeg ona voli i otera ih.”

Ovaj događaj je podsetio na slučaj mačke Tare, koja je 2014. godine četvorogodišnjeg dečaka spasila od napada psa.