Home ART & CULTURE Mia Begović iskreno o sebi i drugima u Madlenianumu

Mia Begović iskreno o sebi i drugima u Madlenianumu

Monodrama "Sve ono što sam prešutjela", čiji je kompletan autor žena sa najlepšim osmehom i najdužim nogama jugoslovenskog glumišta biće izvedena u Operi i teatru smeštenom u srcu Zemuna

49
0

Mia je uvek izazivala pažnju medija, naročito posle smrti svoje starije sestre Ene, a onda je odlučila da sve “ono što je prešutjela” stavi u pozorišni komad i otvoreno priča o sebi i drugima. Sa svojom monodramom čiji je kompletan autor, proputovala je svet, a 18. maja stiže i u Beograd, za koju je vežu najradosnije uspomene, gde će izvesti svoj autorski projekat na Maloj sceni Madlenianuma.

Žena u ranim pedesetim na samoironičan i duhovit način, priča o svojim iskustvima. Priča o svojim usponima i padovima i kako je samo njen bezuslovni optimizam i vizija boljeg sutra održala u trenucima neizbežnih životnih “neprijatnih” situacija.

Pričajući o svom detinjstvu, odrastanju, kao i “sazrevanju”, jer za nju starenje ne postoji ni kao glagol u hrvatskom jeziku, zabavlja publiku svojim odnosom prema profesiji, odnosom sa kolegama, prijateljstvima (kako ženskim tako i muškim), prema “bivšim” tako i eventualno “budućim”.

Profesijom glumica, odgovara na najčešća pitanja koje joj publika, kao i poštovaoci trač rubrika, postavljaju. Od toga kako uspeva da zapamti toliko teksta, kako se bori sa viškom kilograma a mora ući u prošlogodišnji kostim, pa pokušava objasniti i to zašto na ekranu izgleda puno deblje. Slaveći svoj radni jubilej, priseća se anegdota koje su obeležile njenu bogatu karijeru.

Predstava je dobila Prvu nagradu publike na Međunarodnom festivalu monodrame u Bitolju, Makedonija.