Home ART & CULTURE Mjuzikl “Hell’s Kitchen” ponovo spojio Ališu Kiz i Džeja Zija

Mjuzikl “Hell’s Kitchen” ponovo spojio Ališu Kiz i Džeja Zija

Umetnici su na 77. dodeli nagrada Toni izveli svoj hit “Empire State of Mind”

67
0
Printscreen/Youtube: Entertainment Tonight

Godišnja dodela Toni nagrada je bila savršena prilika za fanove da vide Ališu Kiz i Džeja Zija, dve velike zvezde kako izvode “Empire State of Mind” iz 2009.

Pevajući za klavirom, nastup je otvorila Ališa, da bi pre nego što je predala mikrofon Džej-Ziju zastala, podigla pesnicu i podstakla publiku da peva u glas. “Morala sam da uradim nešto ludo, ovo je moj rodni grad,” povikala je kantautoka i producentkinja.

Empire State of Mind” je deo mjuzikla “Hell’s Kitchen” inspirisanim detinjstvom Ališe Kiz, koji je ova umetnica i producirala. U trku za nagradu Toni ušao je kao vodeći komad sa trinaest nominacija, međutim noć je završio sa samo dva priznanja – najbolju glumicu i najbolju glumicu u mjuziklu.


Toni nagrade se dodeljuju za najbolja pozorišna ostvarenja na Brodveju. Dobitnike biraju Brodvejska liga i Američko pozorišno krilo na godišnjoj ceremoniji na Menhetnu. Dodela se najčešće organizuje u junu, a među poznatim licama na crvenom tepihu bile su Anđelina Džoli i njena ćerka Vivijen Džoli. Glumica i njena nasledncia sarađivale su na mjuziklu “The Outsiders”, zasnovanom na istoimenom romanu iz 1967. godine, koji je ranije ove godine prikazan na Brodveju. Mjuzikl je osvojio 12 nominacija.