Home MUSIC Na Šesti konkurs za Nagradu Milan Mladenović stigle 404 prijave

Na Šesti konkurs za Nagradu Milan Mladenović stigle 404 prijave

Svečana dodela Nagrade Milan Mladenović će biti održana u Makarskoj na Milanov rođendan, 21. septembra

59
0
Foto: Zoran Trbović / Dizajn: Nikola Puzigaća

Šesti konkurs za Nagradu Milan Mladenović je uspešno priveden kraju, saopštila je Zadužbina Milana Mladenovića. Od 404 prijavljene pesme, 318 prijava je ispunilo uslove konkursa, od toga 40 iz Bosne i Hercegovine, 14 iz Crne Gore, 58 iz Hrvatske, 25 iz Makedonije, 34 iz Slovenije i 147 iz Srbije.

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj CD kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića. Dobitnici priznanja biće nagrađeni plaketom, novčanom nagradom u iznosu od 3.000 evra i nastupom na festivalu EXIT 2025. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovativnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade Milan Mladenović obezbeđen je poseban poklon – Firchie Drums doboš. Najinteresantnijeg vokalnog izvođača / izvođačicu među finalistima mikrofonom će nagraditi Rock Radio Beograd i Mitros Music.

Ove godine prvi put će biti dodeljena i nagrada za najbolji tekst, koju čine uramljen Milanov rukopis i vrednosni vaučer Bulevar Books.

Svečana dodela Nagrade Milan Mladenović će biti održana u Makarskoj na Milanov rođendan, 21. septembra, a na dodelu ide i 5 superfinalista