Home MUSIC Na Želovo igralište stižu Hantersi, Ritam nereda, Pero Defformero, Six Pack…

Na Želovo igralište stižu Hantersi, Ritam nereda, Pero Defformero, Six Pack…

65
0
Foto: Youtube printscreen

Deveti čačanski rok Festival Priča ove godine biće održan 14. i 15. juna 2024. na Želovom igralištu i biće prava poslastica za punk/rock fanove.

Uvertira za Priču dogodiće se u četvrtak, 13. juna, kada će beogradska grupa 357 održati koncert u Srpskom pabu. Čačanska publika voli ovaj bend i uvek je veliko interesovanje za njihovu svirku, pa se po pravilu traži karta više.

U petak 14. juna na Želovom igralištu, kao domaćini, prvi će nastupiti mladi čačanski bend Midlseks, a zatim, ekskluzivno po prvi put u Čačku, novosadski Love Hunters, koji su nakon osam godina izdavačke pauze, prošle godine objavili osmi studijski album “Mother Mono Father Demo”.

U petak će, takođe prvi put u Čačku, nastupiti Pero Defformero, a nakon toga nastupiće pioniri pank rok scene, koji su se okupili pod imenom Crna Lista, a osamdesetih godina su činili bendove Bezobrazno zeleno, Urbana gerila, Defektno efektni i TV Moroni.

U subotu 15. juna nastupiće grupa Majkan.

Druge festivalske večeri nastupiće i srpski rodonačelnici melodičnog pank roka Six Pack, koji ove godine pune 30 godina rada.

Odmah za njima nastupiće novosadska grupa Ritam Nereda.

Priču zatvara Osmi Dan koji je najavljen kao bend iznenađenja i oni su jedan od najboljih klupskih bendova, koji redovno nastupa od 2004. godine, a repertoar im se sastoji od elektro-pop i rok hitova stranih bendova, poput Depeche Mode, Massive Attack, Green Day, Rammstein, Bili Ajdol, Metallica, Prodigy, Dejvid Bouvi…

U okviru pratećeg programa u Srpskom pabu biće organizovana izložba rok fotografija mladog umetnika Alekse Stankovića iz Beograda.

U nedelju 16. juna od 10:00 do 15:00 časova, takođe u Srpskom pabu, održaće se Berza gramofonskih ploča koja se po treći put organizuje u Čačku.