Printscreen: Youtube / People

Suri Kruz, ćerka holivudskog para, glumaca Kejti Holms i Toma Kruza, 18. aprila puni 18 godina. Ona živi sa majkom u Njujorku i nema kontakt sa ocem Tomom koji je najpoznatiji pripadnik Sajentološke crkve godinama unazad.

Iako je bila poznata od najranijih dana, Suri je odrasla izvan oka javnost, a za to je zaslužna njena majka. Odnos Suri i Toma trajno je promenjen nakon što je Holmsova podnela zahtev za razvod 2012. godine kako bi navodno zaštitila Suri od uticaja Njihov odnos je promenjen nakon što je Holms podnela zahtev za razvod 2012. godine, navodno da bi zaštitila Suri od uticaja ovog poznatog religijskog kulta.

Iako je pravnim dogovorom nakon razvoda Tom Kruz plaćao alimentaciju i druge troškove, Suri nije uključena u Sajentološku crkvu i ima slobodu da govori o svom odnosu sa ocem kada napuni 18 godina. Postoji spekulacija o tome da će se Tom Kruz truditi da je uveče u ovaj kult. Podsetimo, glumac ima dvoje usvojene dece, ćerku i sina, sa prethodnom suprugom, glumicom Nikol Kidmen, a za decu postoje glasine da su odrasli na temeljima ove crkve. Bivši član ove Crkve za Toma Kruza kaže da je njena najveća žrtva.

Kritičari tvrde da je sajentologija sekta koja eksploatiše svoje članove. Crkva je takođe bila pod istragom zbog navodnih zloupotreba, uključujući fizičko i emocionalno zlostavljanje, kao i finansijske prevare.


Kako strani mediji navode, Kejti Holms se priprema za Surin odlazak na koledž i izražava tugu zbog toga što će se njihov odnos promeniti.