Home SHOWBIZ Nominovani za Oskara 2024 na svečanom ručku i zajedničkom fotografisanju

Nominovani za Oskara 2024 na svečanom ručku i zajedničkom fotografisanju

Godišnja tradicija dozvoljava kandidatima iz svih kategorija da se "trljaju laktovima" pre velike večeri

64
0
Foto: oscars.org

Najveće filmske zvezde prošle godine okupile su se u ponedeljak, 12. februara 2024. godine na godišnjem svečanom ručku za nominovane za Oskara u hotelu “Beverli Hilton” na Beverli Hilsu u Kaliforniji. Godišnja tradicija dozvoljava kandidatima iz svih kategorija da se “trljaju laktovima” pre velike večeri, a ni ove godine nije bilo drugačije. Zajedničko fotografisanje je takođe omogućilo zabavna okupljanja i nove zajedničke trenutke među najboljim prijateljima.

Rajan Gosling, koji je nominovan za ulogu Kena u filmu “Barbi”, stao je iza svoje bivše koleginice iz filma “La La Land” Eme Stoun, koja je nominovana za svoju hvaljenu ulogu u filmu “Jadna stvorenja”. U međuvremenu, Robert Dauni Džunior je sedeo na jednoj od najistaknutijih pozicija, ispred ostalih, u istom redu sa režiserima Kristoferom Nolanom i Martinom Skorsezeom.

Nominovani za Oskara 2024 na svečanom ručku u hotelu “Beverli Hilton” 12. februara 2024. godine
Foto: Richard Harbaugh A.M.P.A.S.

Svečani ručak se održao samo nekoliko dana nakon što je Upravni odbor Akademije filmskih umetnosti i nauka najavio novu kategoriju Oskara, koja će biti uvedena počevši od 98. dodele Oskara 2026. godine. Oskar za dostignuće u kastingu (za najbolju glumačku postavu) biće najnovija nagrada Oskara dodata prestižnoj večeri još od uvođenja nagrade za najbolji animirani igrani film 2001. godine.

Među glavnim ovogodišnjim kandidatima za Oskara su filmovi “Openhajmer” (koji je dobio vodećih 13 nominacija), kao i “Jadna stvorenja”, “Ubice cvetnog meseca”, “Američka fikcija”, “Barbi” i “The Holdovers”. 96. dodela Oskara, čiji je domaćin Džimi Kimel, biće održana u Dolbi teatru u Los Anđelesu u nedelju, 10. marta od ponoći po srednjeevropskom vremenu.