Printscreen: Youtube / Vogue
Specijalno izdanje debitantskog albuma britpop benda iz 1994. godine bit će objavljeno 30. avgusta putem izdavača Big Brother Recordings. Biće dostupno kao limitirano izdanje sa 4 vinil ploče, dvostruko luksuzno CD izdanje, ekskluzivni vinil u boji, kao i drugi formati.

“Definitely Maybe (Deluxe izdanje povodom 30. godišnjice)” sadrži pesme koje su snimljene tokom izostavljene originalne sesije snimanja u studiju Monnow Valley Studios.

Album takođe uključuje neobjavljenu demo verziju pesme “Sad Song”. Ova alternativna verzija koja je prvobitno objavljena kao bonus pesma, sadrži vokale Liama Galagera.

Takođe, reizdanje se ponosi potpuno novim dizajnom omota koji je dizajnirao Brajan Kanona za Microdat i originalno delo fotografa omota Majkla Spensera Džounsa ali i nove beleške Alana Mekgia, direktora kuće Creatio Records, i novinara Hemiša MekBejna.

Ekskluzivna izdanja vinila u boji su inspirisana tekstom pesama “Up In The Sky” u plavoj i beloj mramornoj 2LP verziji, i “Digsy’s Dinner” u pink i beloj mramornoj 2LP verziji. Fanovi takođe mogu kupiti i limitirano izdanje plave kasete, kao i izvršiti prednarudžbu/pre-save na digitalnim platformama.

Svi formati uključuju i remasterovanu verziju albuma “Definitely Maybe” iz 2014. godine.

Opis kaže: “Nakon potpisivanja svetskog ugovora o snimanju, Liam Gallagher, Noel Gallagher, Paul ‘Bonehead’ Arthurs, Paul McGuigan i Tony McCarroll su se preselili u Monnow Valley Studios na granici Monmouthshirea u Velsu, kako bi uhvatili kinetičku energiju svojih živih nastupa na snimak.

“U to vreme, početni snimci su delovali tehnički previše polirano i nisu uspevali da uhvate suštinu benda. Sesiije su na kraju odbačene, a bend je ponovo snimio album. Na posletku, uz dodatak produkcijske intevencije Ovena Morisa, miksevi su bili gotovi i tako je ‘Definitely Maybe’ je nastao.”

Po prvi put otkriveni i predstavljeni, snimci pružaju nov i privlačan uvid u proces koji je doveo do gotovog proizvoda.

“Svojim sirovim ivicama i nemirnom energijom, ‘Definitely Maybe’ uvek je zvučao kao album koji je stigao potpuno formiran – međutim, novo otkrivene verzije pružaju fanovima fascinantan nov uvid u album; demonstrirajući samopouzdanje koje je pokretalo rane godine Oasisa i odlučnost koja je bila potrebna za stvaranje njihovog debija.

“Odbačeni do sada, ponovno pregledanje arhive 30 godina kasnije označava važnost procesa snimanja u priči o neugodnom stvaranju jednog od najvitalnijih albuma svih vremena.”

“Definitely Maybe” je debitovao na prvom mestu u Velikoj Britaniji i postao je najbrže prodavani debitantski album svih vremena u to vreme. Album sada ima osam puta platinastu sertifikaciju u Velikoj Britaniji i prodao je preko 6,1 milion kopija širom sveta. Drugi je najslušaniji album devedesetih godina u Velikoj Britaniji – iza svog naslednika, “(What’s The Story) Morning Glory?” (1995).