Visual promo

Supergrupa The Smile, koju su osnovali legendarni Thom Yorke i Jonny Greenwood sa Tomom Skinnerom bubnjarem “Sons of Kemet”, po prvi put će nastupiti 14. juna od u Hangaru u Luci Beograd, čime domaća publika dobija priliku da uživo čuje i doživi bend koji kritičari nazivaju “Radiohead u power trio formatu”.

Koncert u srpskoj prestonici je deo njihove turneje koja je počela u martu, a tokom koje nastupaju u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.


Yorke i Greenwood su bend osnovali tokom pandemije i odmah su izazvali veliku pažnju javnosti svojim prvim singlovima i nastupima. Krajem januara ove godine su objavili i drugi album “Wall Of Eyes” sa osam novih pesama, koje će takođe izvesti na beogradskom koncertu, a kao gost na sceni će im se pridružiti i poznati britanski muzičar James Holden.

Pesme “The Smile-a” se, osim po alternativnom zvuku, izdvajaju i po jedinstvenom glasu Yorka, koji je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom tenoru, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. York se često pominje i kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici, a 2002. godine je zauzeo šesto mesto na listi najuticajnijih ličnosti u alternativnoj muzici.