Home MUSIC Oliver Entoni objavio debi album “Hymnal Of A Troubled Man’s Mind”

Oliver Entoni objavio debi album “Hymnal Of A Troubled Man’s Mind”

On je prošle godine stekao viralnu slavu svojom kontroverznom pesmom "Rich Men North Of Richmond"

76
0
Hymnal Of A Troubled Man's Mind

Oliver Entoni, američki kantautor koji je prošle godine postao viralan sa svojom pesmom “Rich Men North Of Richmond“, objavio je svoj debi album. Ovaj kantri umetnik na Uskršnju nedelju (31. marta) samostalno je objavio album “Hymnal Of A Troubled Man’s Mind”, koji sadrži ranije objavljene pesme prošarane izgovorenim odlomcima iz jevanđelja. Album možete čuti na ovom linku.

Pored pesama kao što su “I’ve Got to Get Sober” i “Doggonit” je i jedna nova pesma pod nazivom “Momma’s Been Hurting”. Oliver Entoni je sarađivao sa Dejvom Kobom kao producentom, dok su instrumentalni aranžmani snimljeni u “nekada živoj, ali sada propadajućoj crkvi u Savani, Džordžija”, navodi se u saopštenju za javnost.

U saopštenju koje je ovaj kantri umetnik (pravog imena Kristofer Entoni Lunsford) objavio na društvenim mrežama, piše: “‘Hymnal Of A Troubled Man’s Mind’ je priča o mom životu, od 2013. do 2023. godine. Namenjena je slušaocu da sedne u mirno mesto, neometano, i samo sluša od početka do kraja. Svaki tekst, svaka nota – svako sve – sa namerom je stavljeno.”

On je nastavio: “Ovaj album predstavlja najčistiji i najtransparentniji pogled na moje srce i dušu koji sam mogao da ponudim. Dok je “Richmond” bila pesma koja je donela moje ime u javnosti, ove pesme predstavljaju pravi temelj muzike koja me je vodila kroz život do sada.”

Razrađujući objavu na društvenim mrežama, umetnik je napisao da se oseća “primoranim” da objavi album na Uskršnju nedelju zbog “milosti koju nam je pružio Isus dok je uzeo na sebe ceo greh sveta kao plaćanje za nas i naše nepravde”. “Ovo je album za vas, ljudi”, dodao je on.

Oliver Entoni je stekao slavu prošle godine kada je video na kojem izvodi svoju pesmu “Rich Men North of Richmond“ postao viralan. Pesma je ušla u istoriju top lista debitujući na prvom mestu na Billboard Hot 100 listi, što je Entonija učinilo prvim izvođačem koji je to učinio bez prethodne istorije boravka na listi.

Međutim, takođe je izazvao kontroverzu zbog svojih tekstova. Dok su jedni pesmu hvalili kao himnu radničke klase za potlačene, drugi su je kritikovali da je “debelofobična”, dok su je neki označili kao “himnu desnice”.

U jednom stihu se vidi da Entoni omalovažava “obese milkin’ welfare”, pevajući “if you’re 5-foot-3 and you’re 300 pounds / Taxes ought not to pay for your bags of fudge rounds“.

Kantri umetnik, koji je bivši radnik u fabrici i farmer, rekao je da su levičari “pogrešno razumeli moje reči”, dok je istovremeno kritikovao republikance što su “naoružali” značenje teksta. Takođe je rekao da je debata oko pesme bila “zaista smešna za gledanje”. Oliver Entoni je od tada dobio pohvale od Dvejna ‘The Rock’ Džonsona i nastupao sa Papa Roach i Shinedown.

Spisak pesama na albumu “Hymnal of a Troubled Man’s Mind”:
01. Rich Man’s Gold
02. Doggonit
03. I’ve Got to Get Sober
04. Cobwebs and Cocaine
05. Hell on Earth
06. I Want to Go Home
07. Feeling Purdy Good
08. Always Love You Like a Good Old Dog
09. VCR Kid
10. Momma’s Been Hurting