Home MUSIC Orthodox Celts nastupaju u Novom Sadu uoči Dana svetog Patrika

Orthodox Celts nastupaju u Novom Sadu uoči Dana svetog Patrika

Orthodox Celts obeležavaju i 30. godišnjicu izlaska albuma prvenca

79
0
Foto: Mikica Andrejić

Sastav Orthodox Celts nastupiće u subotu, 16. marta u SKCNS Fabrici. Oni već godinama unazad koncertima obeležavaju 17. mart, Dan svetog Patrika, irski nacionalni praznik. Nastupom u Fabrici proslaviće ovaj praznik sa novosadskom publikom uz dobro poznat opus.

“Postoje datumi koji su pojedincima svakako značajniji od drugih, ali ustanoviti tradiciju koja je vezana za odgovarajući datum, do tada potpuno običan, praktično ni iz čega, i podići je na nivo od značaja za hiljade ljudi je, možda, naš najveći uspeh za svih ovih tridesetak godina koliko Kelti postoje i rade. Dakle, ta tradicija, najduža u srpskom i jugoslovenskom rokenrolu, je nešto čemu se uvek okrećemo sa posebnim ushićenjem i radošću, pa će tako da bude i ove godine, 32. put zaredom”, poručuju iz benda Orthodox Celts.

Foto: Mikica Andrejić / Promo: SKCNS

Kako dodaju, sada je prilika i da se vrate korenima, jer obeležavaju i 30. godišnjicu izlaska albuma prvenca, zagledani u najskoriju budućnost kada će koncertnu atmosferu konačno uobličiti na vinilnom nosaču zvuka. “Imamo i (ne)malo iznenađenje za sve naše fanove uoči same Saint Patrick’s Day turneje, ali o tome ne smemo da vam kažemo ništa osim: pratite medije!”, kažu Orthodox Celts.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.500 dinara i mogu da se kupe online na gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 2 hiljade dinara i moći će da se kupe i na biletarnici Fabrike. Vrata i biletarnica Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.