Home MUSIC Otpušteni bubnjar grupe Slipknot Džej Vajnberg pridružio se legendarnom sastavu Suicidal Tendencies​

Otpušteni bubnjar grupe Slipknot Džej Vajnberg pridružio se legendarnom sastavu Suicidal Tendencies​

U poslednje vreme desile su se mnoge promene na mestu bubnjara bendova koji gaje čvršći zvuk

62
0

Američki muzičar Džej Vajnberg je rekao da je ostao “slomljenog srca i zatečen” kada su ga prošle jeseni nu-metal veterani Slipknot otpustili. On je prošlog meseca prisustvovao dodeli Gremija, gde je “Hive Mind” sa njegovog poslednjeg albuma sa grupom Slipknot bio nominovan za najbolju metal izvedbu.

Međutim, Džej Vajnberg je juče objavio da se pridružuje krosover treš legendama Suicidal Tendencies. Vajnberg zamenjuje Grejsona Nekrutmana, koji je napustio bend da bi se pridružio sastavu Sepultura, čiji je bubnjar Eloj Kazagrande napustio bend pre njihove predstojeće oproštajne svetske turneje, jer je, kako je objasnio, “odluku doneo razmišljajući o novim izazovima koji će doći”.

Kada pomislim na kulturu i zajednicu teške muzike koju volim i koju smatram kreativnim domom već 20 godina, pomislim na Suicidal Tendencies. Osnovni stub i izvor inspiracije još od kada sam se zaljubio u pank, metal i hardkor. Pošto smo zajedno obilazili i svirali koncerte širom sveta, imao sam sreću da se sprijateljim sa svojim muzičkim herojima koji su bili deo neverovatne istorije ovog benda. Apsolutna je čast i privilegija svirati sa Suicidal Tendencies, i jedva čekam da započnem ovo neverovatno uzbudljivo novo poglavlje za samo nedelju dana! Vidimo se na koncertu!“, poručio je Džej Vajnberg u objavi na Instagramu.

Džej Vajnberg se ranije priključio supergrupi Infectious Grooves na njihovoj turneji. Kako je lider i jedini originalni član oba sastava Majk Mjur, nije teško zaključiti kako se Vajnberg našao u Suicidal Tendencies. Inače, Džej Vajnberg je prošle godine prema glasovima čitalaca magazina Modern Drummer dobio priznanje “Metal bubnjar godine“.