PeggyGou IHearYou omot albuma

Sve popularnija južnokorejska muzička producentkinja i DJ, nakon niza singlova uključujući i”(It Goes Like) Nanana” i saradnju s Lenijem Krevicom “I Believe In Love Again”, objavila je singl kojim predstavlja svoj debitantski album u punoj dužini.

Pod nazivom “I Hear You“, 10 pesama sa LP-a biće objavljeno 7. juna preko izdavača “XL Recordings”.

Foto: Park Jong Ha / Promo: Lampshade Media

I Hear You” je više od mog debitantskog albuma“, rekla je Gu o nadolazećem projektu. “To je odraz beskrajnih sati posvećenosti u mom putovanju stvaranja nečega što je bezvremeno i svedočanstvo o moći slušanja, sebe i jednih drugih.”

Da bi proslavila najavu albuma, Pegi Gu je objavila himnični novi singl pod nazivom “1+1=11”.

Pesma koja se temelji na temi zajedništva, namenjena je plesnim podijumima i dolazi uz muzički video koji je kreirao islandsko-danski umetnik, dugogodišnji prijatelj Pegi Gu, Olafur Eliason.

Eliason takođe glumi u video spotu, a vizuelni dodatak premijerno je prikazan nedavno u Berlinu na žurci koju je organizovala Gu, a na kojoj su se na d-džej lajnapu našli Spray, fka.m4a, i Matrefakt.

“Ples je transformišući! On savija i menja naš odnos sa vremenom i prostorom. Kada sam bio tinejdžer, brejkdensing mi je promenio život. Budio interesovanje za plesom, kretao sam se kao robot i izvodio električni ples. Ulični ples mi je omogućio da istražim prostor svog tela u odnosu na svet oko sebe. Shvatio sam, da se krećući, menja prostor”, rekao je autor opisujući inspiraciju za video.

I skulptura i ples su neverbalni jezici. Ponekad, da biste komunicirali, jednostavno se morate kretati. To se desilo kada sam prvi put upoznao Pegi. Ručali smo, pričali o našim zajedničkim interesovanjima za psihosonike, ritam i kretanje, i da bih joj pokazao pokrete o kojima sam pričao, ustao sam u restoranu da plešem. Bio sam oduševljen kada me je kasnije zamolila da plešem na videu za jedno od njenih predstojećih izdanja i da razvijem vizuelni jezik za to.”

Spajanjem plesa – istraživanja tela u prostoru – sa šarenim senkama, svetlima i ogledalima, uspeo sam da neke od ključnih interesovanja koja su dugo oblikovala moju umetnost prenesem u potpuno novi kontekst. Rad na ovome zajedno bio je nagrađujuć i veoma zabavan!

Spisak pesama albuma “Čujem te” je:

  1. ‘Your Art’
  2. ‘Back To One’
  3. ‘I Believe In Love Again’ (Featuring Lenny Kravitz)
  4. ‘All That’ (Featuring Villano Antillano)
  5. ‘(It Goes Like) Nanana’
  6. ‘Lobster Telephone’
  7. ‘Seoulsi Peggygou (서울시페기구)’
  8. ‘I Go’
  9. ‘Purple Horizon’
  10. ‘1+1=11’

Vesti o novom albumu dolaze i nakon što je umetnica nastupala pred preko milion ljudi 2023. godine, a ima zakazane brojne nastupe za tekuću godinu, uključujući festivale Glastonbury, Coachella i Primavera. Takođe, nastupiće i na svojoj najvećoj samostalnoj svirci u Gunnersbury Parku u Londonu 17. avgusta.