Home ART & CULTURE Pisac epske fantastike Stiven Erikson 20. maja u Beogradu

Pisac epske fantastike Stiven Erikson 20. maja u Beogradu

114
0
Foto: Promo

Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC.

On će potpisivati svoje knjige u izdanju Lagune i odgovarati na pitanja čitalaca.

Erikson je stekao svetsku slavu i armiju čitalaca serijalom “Malaška knjige Palih”, a Laguna je objavila 14 knjiga ovog autora.

Zanimljivo je da je po obrazovanju arheolog i antropolog, a završio je i kurs kreativnog pisanja u Književnoj radionici Ajove.

Nakon druženja u knjižari Delfi SKC, Stiven Erikson će od 19 sati biti gost Dice Arene, jedinstvenog board game kluba na I spratu SKC-a gde će odigrati jednu od svojih omiljenih igara Dungeons & Dragons.

Stiven Erikson boravi u Srbiji kao gost šestog Festivala fantastike u Nišu, u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike “Ordo DrakoNiš” i Niškog kulturnog centra.

Laguna je nedavno objavila najnovije delo Stivena Eriksona “Zvon pasa”, novu pripovest iz “Malaške knjige Palih” uzbudljiv i razdirući roman o ratu, intrigama i mračnoj, nekontrolisanoj magiji.

“Zvon pasa” je novo poglavlje u Eriksonovom monumentalnom serijalu – epska fantastika u svom najmaštovitijem i najuzbudljivijem pripovedanju.