Home MUSIC Pixies promenili basistkinju, umesto Paz Lenčantin stiže Ema Ričardson

Pixies promenili basistkinju, umesto Paz Lenčantin stiže Ema Ričardson

Ema Ričardson je najpoznatija kao basistkinja engleske rok grupe Band Of Skulls

41
0
Foto: pixiesmusic.com

Čuvena američka grupa Pixies je saopštila da, posle decenije dugog rada sa bendom, basistkinja Paz Lenčantin više nije njihov član. Vest o promeni basistkinje, grupa Pixies je objavila preko svojih stranica na društvenim medijima. Informativnog, ali i poprilično hladnog tona je napisano:

“Paz Lenčantin, koja se pridružila Pixies 2014. godine, napustila je bend da bi se koncentrisala na sopstvene projekte.
Zahvalni smo na Pazinim mnogobrojnim doprinosima i želimo joj sve najbolje u budućnosti.
Sa zadovoljstvom pozdravljamo Emu Ričardson na basu.
Ema će debitovati na svetskoj turneji sa Pixies prve večeri evropske turneje
“Bossanova x Trompe le Monde”, koja počinje ovog petka u Dablinu.
Vidimo se na putu!
La la Love You,
Pixies”

Međutim, Paz Lenčantin je u poruci za Rolling Stone magazin jasno stavila do znanja da odluka nije bila njena: “Bio je san iz snova ovih proteklih 10 godina da su me bend i fanovi prihvatili kao Pixie i čast da sam dala svoj doprinos zaostavštini Pixies. Moj odlazak je pomalo iznenađenje za mene, kao i za mnoge, ali izgleda da su oni smislili solidan plan koji me je zauzvrat podstakao da krenem dalje ka novim projektima zbog kojih sam uzbuđena.”

Kao zamena za Paz Lenčantin u Pixies stiže Ema Ričardson, najpoznatija kao basistkinja engleske rok grupe Band Of Skulls. Ona će biti četvrta basistkinja u grupi Pixies, nakon Kim Dil, Kim Šatak i Paz Lenčantin. Ona će se pridružiti bendu kada započnu evropsku turneju, 8. marta u Dablinu u Irskoj.

Pixies su 29. avgusta 2022. godine održali sjajan koncert na Tašmajdanu. Posetioci tog koncerta su mogli da se uvere kako je Paz Lenčantin “uskočila u cipele” koje je nosila originalna basistkinja Kim Dil. Uostalom, pogledajte snimak njihovog koncerta u Kelna 2022. godine.